Home Noord-Brabant Eindhoven Rabobank schenkt Catharina Ziekenhuis oplaadzuilen voor elektrische voertuigen

Rabobank schenkt Catharina Ziekenhuis oplaadzuilen voor elektrische voertuigen

Rabobank Eindhoven-Veldhoven heeft het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een cheque ter waarde van 20.000 euro overhandigd. Met het geld plaatst het ziekenhuis oplaadzuilen voor elektrische voertuigen. Met deze – volledig door zonne-energie opgeladen – zuilen kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hun elektrische fiets, scooter of scootmobiel heel eenvoudig opladen. Het Catharina Ziekenhuis wil met dit initiatief milieubewust gedrag stimuleren.

Het gebruik van elektrisch aangedreven fietsen, scooters en scootmobielen neemt explosief toe. “We zien meer en meer patiënten op een scootmobiel naar het ziekenhuis komen. En ook de elektrische fiets is niet meer uit het straatbeeld weg te denken,”aldus hoofd Marketing & Communicatie Hugo van den Berk van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Met deze extra service hoopt hij het gebruik
van de elektrische voertuigen te stimuleren en daarmee een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

De oplaadzuilen genereren middels zonnepanelen stroom die in de laadzuilen opgeslagen wordt. Ook op een bewolkte dag tappen de zuilen energie uit daglicht in plaats van elektrische voeding. Een milieuvriendelijke en duurzame manier van energie opwekken. Aan één zuil kunnen vier elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen. Het opladen is gratis.

Het geld voor de oplaadzuilen is door de Rabobank Eindhoven-Veldhoven beschikbaar gesteld uit het Coöperatiefonds van de bank. In dat fonds wordt een deel van de winst van de Rabobank Eindhoven-Veldhoven gestort om projecten die de vitaliteit en de kwaliteit van de regio verbeteren, te financieren. Leden van de bank is gevraagd mee te beslissen welke projecten beloond zouden moeten worden met een geldbedrag. Het Catharina Ziekenhuis kwam als één van de winnaars naar voren.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…