Home Noord-Brabant Eindhoven Wethouder Mary Fiers per direct afgetreden

Wethouder Mary Fiers per direct afgetreden

Geheel binnen de verwachtingen is Mary Fiers maandagavond afgetreden als wethouder in Eindhoven. Fiers deed dit omdat zij de verantwoordelijkheid wil nemen rond de nieuwe problemen rond de fraude rond de verhuizing van woonwagens naar het Orgelplein in Tongelre. PvdA-collega Stef Depla neemt de portefeuille van Fiers over tot er een definitieve opvolger ie gevonden voor de positie. PvdA-fractievoorzitster Mieke Verhees, die genoemd werd als mogelijke opvolgster, wees de positie vanavond direct af.

Eind vorige week werd bekend dat rond de verhuizing van een woonwagen naar het Orgelplein fouten waren gemaakt bij de papierhandel. Volgens Fiers kwamen deze problemen pas op het laatste moment op tafel, maar vindt zij zichzelf wel verantwoordelijk voor de gerezen problemen. Het probleem stond niet op zichzelf, aangezien er al eerder problemen bleken bij de verhuizing van de woonwagens naar het kamp; Er werd daarbij voor minstens een miljoen euro gefraudeerd, onder anderen door een veel te hoge taxatie, waarbij de woonwagenbewoners veel te veel geld ontvingen. Ook bleken de nieuw geplaatste woonwagens enkele keren te verzakken, omdat er een miscalculatie was gemaakt met de grond en het gewicht wat daar op  zou komen.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…