Home Noord-Brabant Eindhoven Wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’

Wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’

Samen met 10 andere gemeenten uit de Brainport regio Eindhoven neemt de gemeente Eindhoven deel aan de wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’. Alle jongeren tot en met 14 jaar worden opgeroepen om vóór 30 april 2013 met een slim idee voor de Koning te komen. Een uitvinding die hij zelf kan gebruiken, of een uitvinding die hij aan anderen kan geven. De winnaars worden tijdens de Dutch Technology Week (31 mei -7juni) bekend gemaakt. Het winnende idee wordt aan de koning aangeboden.

De kinderen en jongeren die mee willen doen, kunnen hun ideeën plaatsen op de website jouwslimsteidee.nl. Daarna mogen de deelnemers zoveel mogelijk stemmen werven voor hun idee. De beste inzendingen met de meeste stemmen maken kans op een plaats in de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Tijdens de finale mogen zij hun ideeën presenteren. In de aanloop hier naar toe worden ze gecoacht door wethouder Monique List. Het winnende idee wordt aangeboden aan de Koning en de winnaar ontvangt een echte iPad!

Voor scholen en verenigingen is een speciale workshop ontwikkeld met een ‘slimste regio quiz’, een ‘ideeënrap’ en een echte ‘ideeënmachine’ om kinderen op originele ideeën te brengen. Scholen kunnen de workshop downloaden of gebruik maken van een gratis workshop op school door vrijwilligers. Via de website jouwslimsteidee.nl kunnen kinderen ook thuis de ideeënmachine gebruiken en direct hun uitvinding inzenden.

Één doel van deze innovatiewedstrijd is de nieuwe koning een inspirerend cadeau te schenken. Maar het project laat kinderen, jongeren en hun ouders ook ervaren hoe leuk en uitdagend techniek kan zijn. In de toekomst is er in de regio Eindhoven veel instroom van goed geschoold personeel nodig in de technologiesectoren. Nieuwe uitvindingen voor anderen blijven nodig!

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…