Home Noord-Brabant Eindhoven Tien hennepkwekerijen opgerold in Geldrop

Tien hennepkwekerijen opgerold in Geldrop

De politie heeft in de eerste twee maanden van dit jaar in Geldrop tien hennepkwekerijen opgerold en een aantal flinke drugsvangsten gedaan. Deze resultaten liggen ruim boven de aantallen die vorig jaar rond deze tijd werden behaald.

De tien aangetroffen kwekerijen, in omvang varierend van 150 tot 500 planten, waren allemaal ondergebracht in woningen in diverse Geldropse woonwijken. Hennepkwekerijen leveren veel gevaar op voor de omgeving. Er bestaat het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt, gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Als de politie informatie over een hennepkwekerij krijgt, wordt zo snel als mogelijk actie ondernomen. Mensen die informatie hebben, kunnen bellen met de politie in Geldrop-Mierlo via 0900-8844 of anoniem naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Drugsvangsten

Naast de kwekerijen deed de politie in Geldrop recent ook een aantal flinke drugsvangsten. Op dinsdagmiddag 26 februari werden in Geldrop en Heeze in totaal vier verdachten aangehouden voor het vervoeren en verhandelen van drugs. Ze hadden in totaal ongeveer 25 kilo hash en 15 kilo weed bij zich. Diezelfde dag ontdekte de politie in een woning in Geldrop een hennepknipperij. Ook hier werden vier personen aangehouden. In totaal lag er ruim 22 kilo aan henneptoppen en -afval in de berging. Twee dagen later vonden agenten tijdens een controle van een auto op de Rielsedijk een aantal zakken met in totaal zo’n 17 kilo hennep. De bestuurder is aangehouden. Alle gevonden drugs zijn in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…