Home Noord-Brabant Eindhoven PSV wil jeugdopleiding met VVV en Helmond Sport

PSV wil jeugdopleiding met VVV en Helmond Sport

PSV heeft samen met VVV-Venlo en Helmond Sport een businessplan ingediend bij de KNVB om op 1 juli gezamenlijk een Regionale Jeugdopleiding te starten. De voetbalbond zal het plan beoordelen en bij een akkoord gaat met het plan de grootste gezamenlijke jeugdopleiding van Nederland van start. PSV heeft ook al een Regionale Jeugdopleiding, samen met FC Eindhoven, dat ook onderdeel uitmaakt van de nieuw te vormen structuur. Eredivisiclub VVV-Venlo en Jupiler League-club Helmond Sport hebben een aantal jaar geleden ook al samen een jeugdopleiding opgezet.

Technisch manager Marcel Brands van de Eindhovense club is opgetogen over het plan. “Doelstelling van PSV is om de beste talenten van Zuid-Nederland naar Eindhoven te halen”, aldus Brands, “Omdat er clubs op verschillende niveaus meedoen, kunnen jonge spelers altijd een betaald voetbalopleiding volgen. Qua achterland ontstaat er dadelijk een heel groot gebied om jeugdspelers te kunnen scouten en opleiden. Door middel van een krachtige samenwerking ontstaat er een bolwerk van jeugdopleidingen.”

Technisch manager Wim Dusseldorp van VVV-Venlo is ook tevreden met het resultaat: “Door op deze schaal samen te werken ontstaat er een kwaliteitsimpuls voor het jeugdvoetbal in deze grote regio. Hierdoor hoopt ook VVV-Venlo meer kwalitatief eredivisiewaardige spelers aan de selectie toe te kunnen voegen. De spin-off van dit samenwerkingsverband zal zich in de komende tijd gaan bewijzen, daar hebben alle betrokken BVO’s profijt van.”

“Dankzij deze samenwerking worden de kansen voor onze (regionale) talenten vergroot om via ons eerste elftal in het betaald voetbal te komen. Deze samenwerking is een mooie stap vooruit om onze jeugdopleiding nog verder te ontwikkelen”, aldus algemeen directeur van Helmond Sport, Mario Captein. Captein was eerder hoofd jeugdopleiding bij PSV en Directeur voetbalzaken bij VVV-Venlo.

De beloftenelftallen vallen buiten de samenwerking, eveneens als de jongste E- en F-teams.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …