Home Noord-Brabant Eindhoven TU/e tekent convenant voor 1.500 nieuwe studentenkamers

TU/e tekent convenant voor 1.500 nieuwe studentenkamers

Samen met acht andere partijen ondertekende Jo van Ham namens de TU/e op dinsdag 26 februari het convenant Huisvesting Studenten 2012 2020: Samen bouwen aan Eindhoven kennisstad. Met de ondertekening erkennen de partijen dat het een gezamenlijke opgave is om Eindhoven als studentenstad binnen Brainport verder te ontwikkelen.

Jo van Ham: Brainport is n van de leidende kennisregios in Europa. Om die positie te behouden is continu nieuw talent nodig van de universiteit, de hogeschool en het middelbaar beroepsonderwijs. Alle reden om te zorgen voor een goed huisvestingsklimaat voor zowel Nederlandse als internationale studenten. We moeten ze verleiden naar Brainport te komen.

De partijen (TU/e, Fontys, Summa College, Woonbedrijf-Vestide, Wooninc., Trudo, Vastgoed Belang, studenten en de gemeente Eindhoven) richten zich op de realisatie van voldoende betaalbare en kwalitatieve huisvesting voor (internationale) studenten op de juiste plek en zoveel mogelijk binnen de Ring in de stad. Dit alles betekent concreet dat uiterlijk in 2020  1.500 studentenunits moeten zijn  gerealiseerd. Op het TU/e Sciencepark willen we in twee projecten totaal 600 woningen realiseren. Met Woonbedrijf/Vestide hebben we daarover ook al een overeenkomst en een architect is aan de slag voor 300 woningen. Voor het gebouw Potentiaal loopt een aanbestedingsprocedure om tot een consortium te komen dat nog eens 300 studentenwoningen gaat realiseren, aldus Van Ham.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…