Home Noord-Brabant Eindhoven Café Djam drie maanden dicht

Café Djam drie maanden dicht

De gemeente Eindhoven heeft besloten dat café Djam aan de Grote Berg 12 drie maanden moet sluiten. Het café is maandag 25 februari gesloten en kan op 25 mei weer open. Op zaterdag 19 januari waren er ’s nachts na sluitingstijd nog steeds ongeveer twintig bezoekers binnen.

Het is de derde keer in zeer korte tijd dat de gemeente optreedt tegen café Djam. In november 2012 was het café al te laat open. Er waren ook klachten uit de buurt. De burgemeester heeft de ondernemer toen een waarschuwing gestuurd dat het niet nog eens moest gebeuren. Tweeënhalve week later was het café echter weer te laat open. Kort daarna heeft de gemeente de zaak voor twee weken gesloten. Amper twee weken na heropening ging het echter voor de derde keer mis.

De gemeenteraad heeft in de APV bepaald hoe laat de horeca dicht moet. Het moet ’s nachts rustig worden en de politiecapaciteit is ook niet zo geregeld dat cafés na sluitingstijd nog kunnen doorgaan. De gemeente sluit een café voor de openbare orde. Sluiting geeft op zich al rust en de ondernemer kan de zaken zo regelen dat geen ordeverstoringen meer plaatsvinden.

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…