Home Noord-Brabant Eindhoven Unieke kopjes in presentatie 'Made in Eindhoven'

Unieke kopjes in presentatie 'Made in Eindhoven'

 In de reeks ‘Made in Eindhoven’ – werk van jonge ontwerpers uit deze stad – presenteren ze van 19 februari tot 19 april bij Yksi Expo een serie handgemaakte, unieke kopjes van de hand van Alissa+Nienke.  “Wij houden van kliederen, kleuren en kopjes,” zeggen Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers, die samenwerken onder de naam Alissa+Nienke en afkomstig zijn van de Design Academy Eindhoven. 

Eigenlijk een materiaalexperiment met pigment en porselein, een onderzoek naar het door elkaar vloeien van kleuren. In hun eigen woorden: “Onze kopjes zijn soms strak, soms kliederig, kleurrijk of subtiel, maar altijd geleid door het stromen van de vloeibare klei. De techniek van het gieten wordt zichtbaar in het uiteindelijke product. Het volgen van de tekening in de klei leidt tot het ontdekken van de bewegingen die wij maakten.“

Laad meer Eindhoven

Geef een reactie

Bekijk ook

Eindhoven – Twee verdachten overval Kruidvat opgepakt

Op woensdag 13 november 2019 hebben we twee verdachten (17 en 15 jaar) uit Eindhoven aange…