Home Noord-Brabant Den Bosch Aanhouding in onderzoek lek benoeming burgemeester Mikkers in ’s-Hertogenbosch

Aanhouding in onderzoek lek benoeming burgemeester Mikkers in ’s-Hertogenbosch

De Rijksrecherche heeft vanochtend vroeg een 55-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie rondom de benoeming van de nieuwe burgemeester van ’s-Hertogenbosch, Jack Mikkers.

De Rijksrecherche is halverwege juli met een onderzoek gestart naar de waar-en onwaarheden rondom de burgemeestersbenoeming, nadat door de Commissaris van de Koning aangifte was gedaan van een mogelijk lek uit de vertrouwenscommissie. Dit gebeurde onder meer na de publicatie van een krantenartikel dat op 12 juli in het Brabants Dagblad is verschenen en waarin tot op detailniveau informatie werd verstrekt over de kandidaten en de procedure met betrekking tot de benoeming van de nieuwe burgemeester te ’s-Hertogenbosch.

De afgelopen tijd heeft de Rijksrecherche verschillende getuigen gesproken. Het onderzoek richt zich nu verder op het verhoor van de vandaag aangehouden verdachte. De verdachte was lid van de vertrouwenscommissie en zit in beperkingen.

Laad meer Den Bosch
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

De politie trof dinsdag 17 juli een hennepkwekerij aan in een woning op het Julianapark in…