Home Gelderland Achterhoek De Graafschap verliest eerste thuiswedstrijd na de winterstop met 0-3 van FC Den Bosch

De Graafschap verliest eerste thuiswedstrijd na de winterstop met 0-3 van FC Den Bosch

foto www.degraafschap.nl

Schrikeffect?
Mocht het wisselen van Henk de Jong voor Jan Vreman als schrikeffect bedoeld zijn, dan is dat in elk geval al mislukt.
Mocht het gedaan zijn met als doel er een ander team neer te zetten, of in elk geval een anders spelend team, dan is er nog een lange weg te gaan. Henk de Jong verklaarde na afloop dat er tijdens de wedstrijd nog niet zo gespeeld wordt zoals er getraind wordt, maar gaf gelijk ook al aan dat het nog steeds tussen de oren van de spelers zit en dat is, om de woorden van de trainer te gebruiken, kloten. Hij noemde geen namen, maar was duidelijk genoeg toen hij zei, dat een centrale verdediger de bal liet afpakken als een F-pupil, waardoor de stand 0-2 werd. Iedereen weet dan dat hij daarmee Bart Straalman bedoelde. Maar niet alleen hij, ook een Bryan Smeets, die het eerste doelpunt van de avond maakte. De bal was onhoudbaar, maar wel voor zijn eigen keeper.
De tweede helft
De tweede helft begon de Graafschap beter en kreeg zelfs twee kansen op de ‘anschlusstreffer”, maar een uitstekend keepende Heemskerk stond beide keren in de weg. Toen na weer een gigantische blunder in de verdediging Damiano Schet alleen voor keeper Bednarek kwam en heel simpel de 0-3 intikte was het gebeurd met de Graafschap. Het publiek liep ruim voor het einde naar het Spinnenkopplein, waar het ondanks het slechte resultaat toch tot in de kleine uurtjes gezellig bleef. Want een deel van dit publiek komt niet alleen voor de wedstrijd, maar ook voor de derde helft op dat o zo gezellige plein.

De Graafschap – FC Den Bosch 0-3

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 8.416

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Bryan Smeets e.d. (30.), 0-2 Stefano Beltrame (37.), 0-3 Damiano Schet (69.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort (46. Cicek), Lammers, Straalman, Will; Smeets (74. Van Overbeek), Diemers, Driver; Bannink, Parzyszek en El Jebli (46. Koolhof).

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Maatsen, Santermans, Van der Winden; Beltrame, Brouwers, Vossebelt, Azizov; Bilate en Schet (85. Carlone).

Gele kaart(en) De Graafschap: Nieuwpoort (14.), Will (22.)

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Van der Winden (11.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…