Home Noord-Brabant Den Bosch De Graafschap laat weinig heel van FC Den Bosch

De Graafschap laat weinig heel van FC Den Bosch

De wedstrijd tussen twee middenmoters in de Jupiler League is vrijdagavond geëindigd in een domper voor de mannen van FC Den Bosch. In eigen huis verloren de Boschenaren kansloos met 1-4 van De Graafschap en lopen daardoor de play-offs om promotie naar de Eredivisie mis.

De Doetinchemmers lieten de Boschenaren slechts een klein moment de kans om te hopen op een puntje. Vrijwel direct na de aftrap kwam Benjamin van den Broek vrij voor de goal van De Graafschap,  maar kon de bal ondanks de goede intenties niet achter doelman Joost Terol krijgen. Al na 4 minuten lag de bal aan de andere zijde in het net achter keeper Begois, waarbij moet worden opgemerkt dat de Bossche verdediging hier niet bij vrijuit ging. Adil Auassar mocht volledig vrij doorlopen van de Bossche defensie, waardoor de sluitpost van Den Bosch in zijn eentje niet veel meer in te brengen had. Ook vorige week tegen FC Eindhoven  ging het ook al zo snel mis en stond het na 9 minuten zelfs al 2-0 voor de Eindhovenaren.

Zo’n tien minuten later leek Den Bosch een weinig op te veren, toen Randy Wolters het met een schijnbeweging lukte om Terol op het verkeerde been te zetten en de gelijkmaker binnen schoot. Het was echter Wolters alleen die leek te gokken op meer, maar meer dan een schot over het doel en een bal aan de verkeerde kant van de paal kwam het niet. De Graafschap liet zich er echter niet door imponeren en toonde wederom de zwakke plekken aan in de Bossche verdediging. Anco Jansen trok eenvoudig door naar het doel van Kevin Begois en legde eenvoudig de 1-2 in het net.

De avond werd steeds pijnlijker voor FC Den Bosch, toen nog voor rust na een vrije trap twee Superboeren vrij voor Begois konden verschijnen en de 1-3 op de borden verscheen door een kopbal van Piotr Parzyszek. Dat was dan ook meteen de ruststand.

In de tweede helft bracht trainer Jan Poortvliet slechts één wissel in. Enzio Boldewijk verving Justin Tahapary. Een wissel die bijna een gouden was, maar Jordan Garcia van De Graafschap haalde de bal vrijwel direct in de tweede helft nog net van de lijn. Net als in de eerste helft was de eerste kans voor Den Bosch, maar ditmaal probeerden de blauw-witten het niet al direct na één kans voor gezien. Istvan Bakx, Benjamin van den Broek en Jeffrey Vlug kregen vlak na elkaar een paar loepzuivere kansen, maar toonden aan dat de problemen bij Den Bosch niet alleen op het defensieve vlak lagen.

In de 65e minuut was het scheidsrechter Van de Graaf die de wedstrijd definitief op slot gooide voor de Bosche ploeg. Een erg makkelijk gegeven penalty werd door Anco Jansen dankbaar verzilverd, 1-4. Wat de reden was voor de wissels die Jan Poortvliet daarna nog inbracht zal nooit duidelijk worden, maar Jeffrey Vlug en Istvan Bakx mochten voortijdig de kleedkamer opzoeken, ten gunste van Bassau Boulghalgh en Jordy Thomassen.  Als test voor het komende seizoen zal Poortvliet de twee niet hebben willen zien, want de trainer van FC Den Bosch vertrekt na dit verloren seizoen om zijn carrière voort te zetten in het Belgische. De mannen van Pieter Huistra mogen zich echter opmaken voor de nacompetitie.