Home Noord-Brabant Den Bosch Verdachte ramkraak Rosmalen in kraag gevat na dollemansrit

Verdachte ramkraak Rosmalen in kraag gevat na dollemansrit

De politie kon zaterdagmorgen rond 2.30 uur op de Orthenseweg een 37-jarige Bosschenaar in de kraag vatten die verdacht wordt van een ramkraak, eerder op de avond gepleegd op een groothandel aan de Kleine Elst in Rosmalen. Aan de aanhouding ging een dollemansrit vooraf door onder andere de Graafsewijk en bracht de man met zijn capriolen niet alleen politiemensen in gevaar maar ook burgers. Vrijdagavond, even voor 22.45 uur, vond bij een groothandel op De Kleine Elst in Rosmalen een ramkraak plaats. Een bestelauto probeerde een opening te forceren aan de voorzijde van de winkel. Toen dat mislukte, reed deze na enige tijd weg. Dankzij alert reageren van de eigenaar van het bedrijf en camerabeelden, beschikte de politie over een goed signalement van het voertuig en van de inzittenden.

Enige tijd later ontving de politie een melding over problemen bij een woning aan de Kogelbloemstraat in De Graafsewijk in ‘s-Hertogenbosch. Toen de politie arriveerde werd daar dezelfde bestelbus aangetroffen die bij de ramkraak was gebruikt. Toen twee agenten het voertuig voorzichtig benaderde reed de bestuurder vol gas het trottoir op reed. De automobilist raakte daarbij verschillende woningen en geparkeerde auto’s. Door een politieauto te rammen zag hij kans weg te komen richting Orthenseweg.

Even later komt het weer tot een confrontatie op de Graafseweg. Hier rijdt hij zich klem op een personenauto op de Plataanstraat. Desondanks probeert de bestuurder weg te komen en ramt diverse malen een politievoertuig en straatmeubilair. Om een eind te maken aan de ernstige gevaarzetting lost de politie meerdere schoten op het voertuig. Desondanks weet de man weg te komen en wordt even later het voertuig leeg aangetroffen in de Wilgenstraat. Kort hierna krijgt de politie een melding dat de verdachte ter hoogte van de Kogelbloemstraat in een auto is gestapt en is weggereden. Aan de hand van een signalement van de auto wordt deze gezien op de Orthenseweg. Agenten zien de man plat op de achterbak liggen.

Het voertuig wordt staande gehouden en de man wordt onder verzet aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie is op zoek naar specifieke getuigen die voor de roekeloze automobilist moesten uitwijken dan wel opzij moesten springen. Het gaat om twee fietsers die voor hem uitweken op de rotonde Aarts Hertogenlaan met de Rompertsebaan en Jan Hezemansstraat. En een overstekende man met hond op Graafseweg ter hoogte van het Muntelbolwerk.

 

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Geld en vuurwapens gevonden bij verdachte huiselijk geweld

Zaterdagavond hielden we een Bosschenaar aan die verdacht werd van huiselijk geweld. In zi…