Home Noord-Brabant Den Bosch FC Den Bosch steunt stichting DON in de strijd tegen diabetes

FC Den Bosch steunt stichting DON in de strijd tegen diabetes

Foto (c) Henk van Esch

FC Den Bosch heeft stichting DON begroet als nieuwe maatschappelijk partner. Het doel van stichting DON is het ondersteunen van fundamenteel onderzoek naar de genezing van diabetes. Door middel van de gezamenlijke inzet van stichting DON en FC Den Bosch wordt aandacht gevraagd voor de ernstige gevolgen van de ziekte diabetes.

Voorzitter van de stichting en tevens diabetespatiënt Maarten de Gruyter is als geboren Bosschenaar en fervent supporter van de voetbalclub erg trots dat stichting DON en FC Den Bosch aan elkaar zijn verbonden als maatschappelijk partners: “Mensen onderschatten diabetes. Alleen al in Nederland is diabetes vastgesteld bij 1.000.000 mensen en sterft er ieder uur iemand aan de gevolgen van deze
slopende ziekte. Samen met onze ambassadeurs René Froger, Michiel Borstlap, Paul Haarhuis, Frits Sissing en Tooske Ragas proberen wij mensen bewust te maken van de gevolgen van diabetes. Diabetes is de hoofdoorzaak van ernstige, invaliderende problemen als blindheid, hart- en vaatziekten, nierfalen en amputaties”.

Sinds kort traint het team van FC Den Bosch in tenues voorzien van het logo van stichting DON. “Tevens staan er verschillende evenementen en acties in de planning waarmee we een mooi bedrag proberen op te halen voor stichting DON. Hiermee hopen we ons steentje bij te dragen aan het doel van stichting DON en de strijd tegen de slopende ziekte diabetes”, aldus directeur van FC Den Bosch,
Peter Bijvelds.

Laad meer Den Bosch

Geef een antwoord

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Twee verdachten aangehouden na steekincident Den Bosch

Vrijdagavond 24 september vond er een steekincident plaats bij een woning aan de Hudsonlaa…