Home Noord-Brabant Den Bosch ‘Volg app’ leidt naar verdachte van diefstal smartphone

‘Volg app’ leidt naar verdachte van diefstal smartphone

De politie heeft zaterdagochtend rond 04.15 uur in een woning aan de Koningsweg een 51-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een handtas met daarin een smartphone. De politie kon, in samenwerking met de eigenaresse van de smartphone met een ingebouwd volgsysteem, de weggnomen telefoon lokaliseren en een verdachte aanhouden.

Een 28-jarige vrouw uit ‘s-Hertogenbosch sprak agenten aan dat haar tas was gestolen in een café aan de Karrenstraat. Ze vertelde dat haar smartphone in de tas zat en dankzij het ingebouwde track en trace-systeem kon de aangever de locatie van de telefoon bepalen. Agenten belden aan bij het huis waar de telefoon zich zou bevinden, maar er werd niet opengedaan. Uiteindelijk heeft de politie de deur geforceerd. De aanwezige man ontkende de diefstal. Via een andere telefoon konden agenten de gestolen telefoon geluid laten maken. Zo troffen ze onder de bank de gestolen tas en telefoon aan. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten voor verder onderzoek.

 

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Jonge wizzkids zetten hun digitale talent in tijdens re_B00TCMP

Op 25 november organiseerden de politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en het Regiobureau…