Home Noord-Brabant Den Bosch Wijkcontroles in de strijd tegen woninginbraken

Wijkcontroles in de strijd tegen woninginbraken

Op donderdag zijn in wijk Rosmalen-noord en Hintham, van het district Meierij wijkcontroles gehouden. In Hintham zuid bleken veel poorten gesloten te zijn. Ongeveer 10% was niet afgesloten. In Rosmalen-Noord was dit beduidend hoger 50%-60% van de poorten waren niet afgesloten.

De aanpak van woninginbraken is één van de speerpunten van de politie. Ondanks dat in 2012 het aantal woninginbraken gedaald is, wordt in de opsporing alles uit de kast getrokken om woninginbrekers achter de tralies te krijgen. Daarbij probeert de politie burgers zoveel mogelijk te informeren en bewust te maken van hun eigen rol als het gaat om het voorkomen van woninginbraken. Enkele jaren geleden startte de politie met het houden van wijkcontroles, waarbij al het in- en uitgaande verkeer van die wijk werd gecontroleerd. Al snel gingen gemeentelijke preventiemedewerkers en burgervrijwilligers de politie daarbij helpen. Met name de actieve wijkbewoners spelen een grote rol bij het wijzen hun buurtgenoten op die eigen verantwoordelijkheid.

Burger mee op wijksurveillance

De politie zet geselecteerde burgervrijwilligers in bij surveillances in wijken, waar het inbraakcijfer hoog is of dat dreigt te worden. Onder supervisie van enkele politiemensen surveilleren zij te voet, op de fiets of misschien zittend op een bankje, zowel opvallend als onopvallend in een wijk. Hun primaire taak is het signaleren van inbraakgevoelige situaties bij woningen en herkennen van verdachte situaties. Zij weten welke auto niet in de straat thuishoort of wie er misschien op vakantie is. De burgersurveillanten staan in directe verbinding met politiemensen in de buurt.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Bosch – Noodlottig ongeval doodsoorzaak 3-jarig meisje

De doodsoorzaak van het 3 jaar oude meisje bij een kinderdagverblijf aan de Empelseweg in …