Home Noord-Brabant Den Bosch ASO-controle in ‘s-Hertogenbosch

ASO-controle in ‘s-Hertogenbosch

Agenten van het Bosch Stedelijk Jeugdteam hebben dinsdagmiddag een controle gehouden in het kader van het ASO-project (Aanpak Scooter Overlast). Het ASO-project is onder meer gericht op de aanpak van opgevoerde brom- en snorscooters en het (hinderlijk) gedrag van hun bestuurders. Er werd dinsdag gecontroleerd op de Klokkenlaan. In totaal werden 52 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Een 38-jarige Bosschenaar werd aangehouden voor heling van een snorfiets. Bij fouillering bleek tevens dat de man 0.6 gram amfetamine en een mes bij zich had.

Daarnaast werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor opgevoerde voertuigen en kregen twee bestuurders een HALT-verwijzing.

De werkwijze van het ASO-project is sinds kort aangepast. Als een snorfiets of bromfiets de maximum constructiesnelheid kan overschrijden met meer dan 16 kilometer per uur dan krijgt een bestuurder – die tussen de 12 en 18 jaar oud is – geen bekeuring, maar wordt doorverwezen naar HALT. Ook als een jeugdige bestuurder drie of meer overtredingen pleegt, zoals het overschrijden van de maximum constructiesnelheid met minder dan 16 kilometer per uur, het niet kunnen tonen rijbewijs en slecht werkende remmen, volgt een HALT-verwijzing.

Bureau HALT heeft een speciaal programma geschreven voor de jongeren die voor een ASO-overtreding worden aangemeld. Werkt de jongeren niet mee dan wordt er alsnog voor de overtredingen een proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

‘s-Hertogenbosch – Politie pakt zeven verdachten op bij steekincident Den Bosch

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht na een openlijke geweldpleging aan de Vier…