Home Noord-Brabant Den Bosch Stomdronken automobilist botst achterop voorganger

Stomdronken automobilist botst achterop voorganger

De politie behandelde in de nacht van zaterdag zondag een verkeersongeval op de A-59. Een dronken automobilist was op zijn invoegende voorganger geklapt. Hierdoor belandde de auto van de voorganger in de sloot. De twee inzittenden raakten daarbij gewond. Het ongeluk gebeurde rond 02.00 op de A-59, op de rijbaan van ‘s-Hertogenbosch richting Waalwijk. Vlak voor Waalwijk ligt er een brug in het wegdek van de A-59. De weg is daar versmald en er geldt een snelheidsbeperking vanwege het ontbreken van de vluchtstrook en de aanwezigheid van een korte invoegstrook. Op die plek gebeurde het verkeersongeval.

De veroorzaker, een 33-jarige Waalwijker, reed met zijn Audi in de richting van Waalwijk. Op de bewuste plek draaide op dat moment een blauwe Nissan Primera de weg op. De Audi klapte achterop de Nissan en botste tegen de vangrail. De Nissan kwam, naast de weg, in een sloot terecht. De twee inzittenden waren twee mannen Tilburg (26 en 33) gingen per ambulance naar het ziekenhuis. Ze waren allebei aanspreekbaar. De aard van hun verwondingen zijn bij de politie niet bekend.

De politie arresteerde de veroorzaker van het ongeval. De 33-jarige Waalwijk was onder invloed van alcohol. Zijn ademanalyse leverde een uitslag van 1055 ug/l op. Op basis van deze hoge uitslag werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Beide betrokken auto’s raakten total-loss.

Laad meer Den Bosch

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …