Home Noord-Brabant Breda ‘Breda zet poort open voor buitenlandse ondernemers’

‘Breda zet poort open voor buitenlandse ondernemers’

In Breda worden tijdens ‘Global Entrepreneurship Week’ (15 november),  ondernemers uit meer dan 15 landen verwacht die overwegen een onderneming in Nederland te starten. Deze ondernemingen vestigen zich vervolgens in Breda, als het aan gemeente Breda ligt.

‘INCO means Business’ is een initiatief van INCO Business Group, dat bedoeld is om ondernemerschap in Nederland te promoten voor buitenlandse ondernemers. Tijdens het event slaan meer dan 15 Nederlandse dienstverleners de handen ineen om het vestigen in Nederland zo eenvoudig mogelijk te maken. Deze samenwerking blijkt bijzonder succesvol.

Tijdens de zogenoemde ‘Incorporation Day’ (Oprichtingsdag) worden ruim 20 buitenlandse ondernemers verwelkomt, die op die dag de handtekening onder de statuten van hun nieuwe onderneming plaatsen, met behulp van notarissen die aanwezig zijn tijdens het event.

één van deze nieuwe ondernemingen wordt gerund door Mahmoud Rehawi en zijn partner Yaser Akkad. Dit zijn 2  Syrische ondernemers die zich richten op het bakken van organisch verantwoord brood, dat lang houdbaar is. De machines die zij gebruiken voor de productie, hebben ze zelf ontwikkeld en geproduceerd in Saudi Arabië, waar zij al langer actief zijn. Enkele machines zullen uiterlijk eind maart, in Breda operationeel gaan worden.

Tijdens het event in Breda,  zal de oprichting van de onderneming worden voltooid, en tevens  de zoektocht worden hervat naar de juiste huisvesting. Ten slotte hebben ze een internetbureau uit Breda ingeschakeld en zullen de eerste gesprekken plaatsvinden met een recruitment bureau.

De twee Syrische ondernemers verwachten het komend jaar tussen de 5 en 10 banen te creëren in Breda.

In totaal schat INCO dat zij eind 2017 ongeveer 200 tot 250 ondernemingen zal hebben opgericht. ‘Volgens inventarisaties met onze cliënten zal dit leiden tot circa 500 banen in de eerste 12 maanden, en zullen deze cijfers na de aanloopperiode alleen maar verder oplopen’, aldus Dennis Vermeulen.

Naast Syrië, worden ook India, Verenigde Staten, Saudi Arabië, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), en ruim 10 andere landen vertegenwoordigt door ondernemers tijdens het event.

Met behulp van gemeente Breda, en ‘investment agencies’ zoals Rewin, zorgt het event ervoor dat buitenlandse ondernemers bekend raken met het speelvlak, daar waar Nederlandse ondernemers op weg worden geholpen door partijen als de Kamer van Koophandel.

‘Ons doel van dit event, is om te laten zien hoe belangrijk het is dat Nederland een interessant vestigingsklimaat is. Wij roepen dan ook iedereen op, die graag betrokken raakt als ‘ambassadeur’ van Nederland, om een kijkje te nemen op het event!’, aldus Dennis Vermeulen.

Inschrijven kan eenvoudig via www.netherlandsmeansbusiness.com.

Laad meer Breda
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Berkel-Enschot – Twee arrestaties na diefstalpoging camera

Twee Tillburgers (23 en 46) jaar zijn zondag 15 juli 2018 omstreeks 23.50 uur op de Streep…