Home Noord-Brabant Breda Rechter: gemeente Breda hoeft deel miljoenensubsidie toch niet terug te betalen

Rechter: gemeente Breda hoeft deel miljoenensubsidie toch niet terug te betalen

De gemeente Breda hoeft een deel van een miljoenensubsidie voor het studiebegeleidingsproject ‘Find your destination’ toch niet terug te betalen aan het Rijk. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant bepaald. De gemeente stapte naar de rechter nadat de staat ruim 8 ton aan teveel ontvangen subsidie terugvorderde.

Administratie
De gemeente ontving de subsidie voor het project ‘Find your Destination’, dat liep tussen 2009 en 2011. In het project werden groepen niet-uitkeringsontvangers en gedeeltelijk arbeidsbelemmerde mensen begeleid bij de afronding van hun opleiding. Van de ruim 1,5 miljoen euro subsidie zou uiteindelijk slechts een kleine 7 ton daadwerkelijk voor het project nodig zijn geweest. Voor het overige bedrag zou onvoldoende administratieve verantwoording bestaan, aldus de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zo zou op facturen niet duidelijk genoeg zijn aangetoond dat bepaalde activiteiten onder de subsidie vielen en zouden de gemaakte arbeidsuren van docenten gebrekkig zijn onderbouwd.

Nieuwe berekening
Volgens de bestuursrechter was dit echter niet het geval. De gemeente heeft op deze gebieden wel degelijk aan haar administratieve verplichtingen voldaan en hoeft daarover dus niets terug te betalen, aldus de rechtbank. De staatssecretaris stelde daarnaast dat onder andere de administratie rondom opleidingsuren, voor- en nazorguren en overige activiteiten niet op orde was. De rechtbank gaat ook daar niet in mee. Het is aan de staatssecretaris om op deze punten met een verdere schriftelijke motivering te komen en een nieuw besluit te nemen waarin rekening wordt gehouden met de rechterlijke uitspraak van vandaag, aldus de rechter.

Laad meer Breda
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee mannen verdacht van stelen aanhanger

En oplettende getuige heeft de politie dinsdagochtend op het spoor gezet van twee mannen d…