Home Noord-Brabant Breda Achilles vergeet door te bijten tegen NAC

Achilles vergeet door te bijten tegen NAC

Foto (c) Wilco HazelaarVoetballend bleef Achilles’29 tegen titelkandidaat NAC redelijk overeind, maar was uiteindelijk niet verbeten genoeg om de Bredanaars van het scoren af te houden. Ook voorin kwam daar iets te kort om nog op gelijke hoogte te komen. Dus blijven de Groesbekers nog met lege handen in de nieuwe competitie.

Achilles’29-Coach Eric Meijers gaf dezelfde elf het vertrouwen tegen de Brabanders, zij het dat Boy van de Beek nu van achter de spitsen speelde en Omid Popalzay rechts op het middenveld. Dat ging de ploeg beter af, want Achilles voetbalde aardig mee over de gehele wedstrijd. Toch kwamnen gasten na een kwartier op voorsprong, toen Ashley Smith-brown een schot van Bodi Brusselers na een gemakkelijk gegeven vrije trap met een fraaie omhaal in de kruising werkte: 0-1. Het probleem voor rust wast dat Achilles te weinig bij de gioal van de tegenstander wist te komen. NAC bleef in deze fase dan ook gevaarlijker. Robbert te Loeke ranselde een inzet van Jeff Stans uit de hoek en hield zijn ploeg na een half uur in de wedstrijd door een strafschop van dezelfde Stans te keren. Vlak daarna leek Achilles toch op gelijke hoogte te komen. Na een afgeslagen corner verlengde Jop van Steen een poging van Omid Popalzay in het net, echter de goal werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Daarmee kwam de rust.

Na de pauze ging Achilles in eerste instantie op zoek naar de gelijkmaker. Omid Popalzay testte vergeefs doelman Jorn Brondeel. Uit de daarop volgende corner keerde de Bredases goalie met meer geluk dan wijsheid een kopbal van Migiel Zeller. Allengs kwam NAC weer beter in de wedstrijd,. Bodi Brusselers schoot na een mooie actie vorolangs en Cyriel Bressers mikte onbehouwen in het zijnet. Het werd toch 0-2. Na een soepele aanval over links bediende Ashley Smith-brown dezelfde Bressers, die nu wel doeltreffend uithaalde (69.). Achilles leek geslagen en schonk met slordige passing ook nog enkele goede kansen aan de tegenstander. Het tij leek toch nog te keren, toen Boy van de Beek zeven minuten voor tijd een vrije trap fraai in de hoek krulde: 1-2. Achilles speelde in de slotfase te chaotisch om de NAC nog in verlegenheid te brengen. Daar kon de lengte van de ingebrachte Mart Raterink en Rick Hemmink ook niets in veranderen. Zodoende trokken de in het blauw gestoken geel-zwarten de winst over de streep.