Home Noord-Brabant Breda Babbeltrucdieven actief in Breda

Babbeltrucdieven actief in Breda

Een 72-jarige bewoonster van een appartement aan de Valkenierslaan in Breda heeft maandagmiddag melding gedaan van een diefstal uit haar woning waarbij de daders een babbeltruc gebruikt hebben. Een blanke circa 30 jarige man lokte de bewoonster naar beneden om een pakketje in ontvangst te nemen, een handlanger doorzocht intussen de woning. Het slachtoffer verklaart dat maandagmiddag rond 13.00 uur werd aangebeld. Er stond een ‘nette’ man bij de voordeur. Hij vertelde haar dat hij een pakketje voor haar had. Ze moest wel even mee naar beneden lopen en er buiten voor tekenen. Ze vond het wel vreemd maar besloot toch aan het verzoek te voldoen. Ze liet de voordeur nog even open staan om in de woonkamer haar sleutels te pakken om af te sluiten. Daarna ging ze via de lift naar beneden. Daar stond de man die eerder bij haar aan de voordeur had aangebeld. Ze liep naar buiten en kreeg toen toch een onbehaaglijk gevoel. Samen met een buurtman ging ze zonder pakketje en zonder te tekenen terug naar boven. De buurman zag dat er een knul uit haar woning kwam die via het trappenhuis vluchtte. In de slaapkamer stonden diverse kasten open. Ook lag een tas op bed. Kennelijk was de dief door haar snelle terugkomst gestoord en gevlucht. Ze mist alleen een mapje met bankafschriften. De man die bij haar voor de voordeur stond is blank en circa 30 jaar. Hij heeft donderblond haar.

 

Laad meer Breda

Geef een antwoord

Bekijk ook

Breda – Rechercheteam onderzoekt overlijden baby

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie stelt een nader onderzoek in naar aa…