Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Speciaal busabonnement voor 16- en 17-jarigen in Brabant

Speciaal busabonnement voor 16- en 17-jarigen in Brabant

16- en 17-jarigen kunnen vanaf maandag 8 april met een speciaal abonnement op werkdagen voordelig reizen in de Brabantse bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes. Dit nieuwe reisproduct is op verzoek van Provinciale Staten ontwikkeld voor mbo-studenten die nog geen recht hebben op een OV-studentenkaart en dagelijks een flinke afstand reizen met de bus. Het abonnement ‘Brabant Vrij 16- en 17-jarigen’ kost € 40,85 per maand en is uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Persoonlijke OV-chipkaart. Het is o.a. te koop via de webshop van Arriva en bij de Arriva Stores (Veghel en ’s-Hertogenbosch), de Servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg) en de Hermeswinkel (Eindhoven).

Initiatiefnemer
Statenlid Stijn Smeulders (PvdA) is er als initiatiefnemer van de motie die heeft geleid tot dit abonnement content mee dat Brabantse jongeren nu relatief goedkoop met de bus kunnen reizen. “Vooral voor minderjarige MBO’ers is de regeling van belang. Zij hebben in tegenstelling tot minderjarige studenten in het hoger onderwijs namelijk geen recht op een ov-studentenkaart. Met dit abonnement wordt het voor hen een stuk betaalbaarder om naar school te reizen.”

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …