Home Noord-Brabant Breda Man beroofd van telefoon in Valkenberg

Man beroofd van telefoon in Valkenberg

Een 26-jarige Bredanaar werd zaterdag rond 03.40 uur beroofd van zijn mobiele telefoon in het Valkenberg. De benadeelde liep daar toen een man de telefoon uit zijn handen pakte. De dader ging er vandoor. De man rende nog achter de verdachte aan maar verloor hem uit het oog.

Met straatroof bedoelen we over het algemeen het beroven van mensen buiten op straat. Het is diefstal die gepaard gaat met geweld of bedreiging. Erg heftig als het je overkomt. Uit analyses blijkt dat momenteel 45 procent van alle straatroven gericht is op het buitmaken van een mobiele telefoon. Vaak wordt de telefoon tijdens het gebruik uit de handen getrokken. Zoek dus een veilige plek op bij het gebruik van een smartphone op straat.

Er bestaat volgsoftware voor smartphones, tablets en laptops. Met deze software is het mogelijk om uw toestel na roof te traceren. U kunt uzelf en de politie helpen door daarvoor een app te installeren. Mocht uw mobiel geroofd worden, dan kunt u in de aangifte vertellen welke software u installeerde en waar uw gestolen smartphone nu waarschijnlijk te vinden is. Afhankelijk van het merk en type zijn er verschillende app’s (gratis) beschikbaar. Bij Apple wordt in de nieuwste besturingssystemen de track-and-trace software al standaard meegeleverd.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Politie zoekt specifieke auto vanwege brandstichting woning

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de brand bij de woning aan de Scheldestraat is o…