Home Noord-Brabant Breda Politie waarschuwt voor sluwe sieradendieven met babbeltruc

Politie waarschuwt voor sluwe sieradendieven met babbeltruc

De politie kreeg in de afgelopen vijf weken, zestien meldingen van vrouwen die het slachtoffer werden van dievegges met een babbeltruc. Daarbij werden met name gouden kettingen en armbanden gestolen. In enkele gevallen hadden de slachtoffers de plannen door en voorkwamen zij de diefstal. De politie waarschuwt alert te zijn en de vrouwen geen kans te geven om fysiek contact te maken.

De werkwijze van de dievegges is steeds hetzelfde. Ze benaderen vaak wat oudere vrouwen die moeilijk ter been zijn. Ze vragen de weg naar het ziekenhuis of de apotheek. Hun dank uiten zij door het slachtoffer te knuffelen en hen gouden nepkettingen en armbanden aan te doen. Hierbij stelen zij razendsnel de echte sieraden van de slachtoffers. De dievegges stappen meestal uit een donkerkleurige BMW. De ene vrouw is circa 50 jaar oud en licht getint, met zwarte haren tot in de nek. De andere vrouw is 20 a 25 jaar oud. Terwijl de vrouwen de weg vragen en hun slachtoffers bestelen, blijven twee mannen voorin de auto zitten. De bestuurder is een circa 60-jarige getinte man met donker haar. De bijrijder is 20 a 25 jaar oud.

Tilburg

Een 75-jarige Tilburgse werd op vrijdag 22 maart 2013 lopend op de Wassenaerlaan in Tilburg het slachtoffer. Door haar doortastende optreden bleef het bij een poging. Er stopte naast haar een donkerkleurige auto. De bijrijder opende het raampje en vroeg haar vervolgens de weg naar het ziekenhuis. De bejaarde vrouw wees hem de weg. Hierop kwam uit de auto een meisje. Zij kuste de Tilburgse op haar hand en wangen. Ook werd bij de verbouwereerde vrouw een ring om haar wijsvinger geschoven en een ketting om haar hals gehangen. Ze zag dat het meisje in één vloeiende beweging haar armband losmaakte en in haar broekzak stopte. Aangeefster, die over deze truc al eens een TV-reportage zag, pakte direct haar armband terug. Het meisje stapte snel in waarna de wagen wegreed.

De dieven sloegen ook toe op de Gen. Winkelmanstraat (25 maart) de Haydnstraat (23 maart) en het Wagnerplein (21 en 23 maart).

Breda

Een 82-jarige vrouw werd op donderdag 21 maart 2013 rond 15.45 uur op de Savornin Lohmanstraat bestolen. Er stopte een donkerkleurige auto naast haar. De bijrijdster vroeg haar de weg naar het ziekenhuis. Het slachtoffer legde de weg uit. Een tweede vrouw stapte uit de auto en omhelsde haar en duwde een ketting in haar handen. Hierna stapte zij weer in de auto die wegreed in de richting van de Fagelstraat. Pas later op de middag ontdekte het slachtoffer dat haar zilveren ketting met opengewerkte Madonnahanger was gestolen.

De politie kreeg ook meldingen dat vermoedelijk dezelfde daders in Breda hebben toegeslagen op de Steijnlaan en het Valkeniersplein (19-maart), Graaf Hendrik III laan (11 maart), de Speelhuislaan (11 maart), Roland Holststraat (11 maart),   en op de Mgr. Leijtenstraat (18 februari).

Etten-Leur, Chaam en Baarle-Nassau

In Etten-Leur werd op dinsdag 26 maart 2013 een poging gemeld. Een 66-jarige op haar scootmobiel vrouw werd op de Spoorlaan rond 14.00 uur benaderd door een vrouw die “mama mama’ riep. Deze sieradendievegge trok aan de rechterarm met armbanden. Het slachtoffer riep luidkeels om hulp waarna de dievegge afdroop en in een donkerkleurige auto stapte.

Op zaterdag 23 februari 2013 werd op de Brouwerij in Chaam, een 76-jarige vrouw het slachtoffer van deze dievegges. Bij haar werden twee kettingen en een armband weggenomen. Op dezelfde dag werd in Baarle-Nassau op het St. Janshof een 77-jarige vrouw beroofd van een gouden ring en een gouden ketting

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …