Home Noord-Brabant Bergen op Zoom 16 hennepkwekerijen geruimd in Brabant

16 hennepkwekerijen geruimd in Brabant

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn woensdag 20 en donderdag 21 maart in 8 verschillende Brabantse steden en dorpen 16 hennepkwekerijen ontruimd. In totaal zijn hierbij ruim 5.800 hennepplanten vernietigd, 6 verdachten aangehouden en 8 personen ter plaatse gehoord. De meest opzienbarende vondsten zijn woensdag gedaan in Valkenswaard en Helmond. In Valkenwaard werd na grondig speurwerk een ondergrondse hennepbunker ontmanteld. Daarin stonden ruim 1.800 hennepplanten. In Helmond trof de politie in een bedrijfspand een hennepkwekerij aan met ruim 1.200 planten. Gezien de omvang zijn beide resultaten niet onopgemerkt gebleven in de media.

In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedag 16 kwekerijen ontmanteld in Bergen op Zoom, Breda, Fijnaart, Helmond, Prinsenbeek, Roosendaal, Tilburg en Valkenswaard. Daarnaast trof het hennepteam in Tilburg een hennepstekkerij aan met ruim 400 hennepstekjes en werd een kwekerij in aanbouw gevonden. Op een ander adres werd ruim 8 kilo gebruiksklare hennep in beslag genomen. Tot slot nam de politie ook 1 voertuig en 3 dure televisies direct in beslag.

De hennepruimingen passen in de bredere aanpak van de Taskforce B5 om de georganiseerde (hennep)criminaliteit als georganiseerde overheid te bestrijden. Voorafgaand aan de provinciale hennepdagen bouwen de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en de Belastingdienst per adres een gezamenlijke informatiepositie op. En ook na de actiedag blijven de partners actief. Het door de politie opgemaakte proces-verbaal wordt niet alleen naar het Openbaar Ministerie gestuurd, maar ook de partners ontvangen een exemplaar. Op basis hiervan kan de gemeente bestuurlijke maatregelen nemen en kan de Belastingdienst besluiten om aanslagen inkomstenbelasting op te leggen voor de genoten criminele winst uit de hennepteelt. Bovendien doet de netbeheerder bij diefstal van stroom aangifte en volgt een factuur van geleden schade.

Resultaten op adressen:
Bergen op Zoom, Rheastraat, 118 planten
Breda, Christiaan Huygensstraat, 347 planten
Breda, Heilaarpark, 144 planten + 444 stekken
Breda, Hamplein, 251 planten
Breda, Heuvelstraat, 125 planten
Fijnaart, Reigersstraat, 267 planten
Helmond, Schutterslaan, 101 planten
Helmond, Baroniehof, 1239 planten
Helmond, Patrijsstraat, 5 planten
Helmond, Forelstraat, 298 planten
Prinsenbeek, Groenstraat, 222 planten
Roosendaal, Dingenadonk, Net geoogst
Roosendaal, Gastelseweg, In aanbouw
Tilburg, Paul Krugerstraat, 326 planten
Tilburg, Ringbaan Noord, 270 planten
Tilburg, Beukenstraat, 268 planten
Tilburg, Korenbloemstraat, 5 planten
Valkenswaard, 1886 planten

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …