Home Noord-Brabant Breda 55% rijdt te hard bij snelheidscontrole in Dongen

55% rijdt te hard bij snelheidscontrole in Dongen

Door de politie is dinsdag  tussen 08:00 en 14:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Klein Dongenseweg in Dongen. Er werden 1564 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reed ruim 55% te hard (866 voertuigen). 10% reed meer dan 20 km/uur te hard en 3% reed meer dan 30 km te hard. 12 automobilisten reden harder dan 90 met 97 km/uur als uitschieter. Op deze weg geldt een snelheid van 50 km/uur.

Snelheidscontroles worden uitgevoerd op plaatsen waar (veel) letselongevallen gebeuren en waarbij snelheid een oorzaak is van het ongeval. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Routinecontrole loopt uit op aanhouding voor drugsbezit

Een 19-jarige Bredanaar is zondag 1 oktober 2023 omstreeks 04.05 uur op de Vierwindenstraa…