Home Noord-Brabant Breda Insluiper aangehouden door Veelplegersteam in Breda

Insluiper aangehouden door Veelplegersteam in Breda

Rechercheurs van het Veelplegersteam hebben dinsdag rond 16.30 uur op de Stationsweg in Breda, na een volgactie, een 50-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een insluiping in een woning. In zijn kleding had hij twee camera’s en een I-pod verstopt die gestolen bleken te zijn uit een woning aan de Fatimastraat. De verdachte is in verzekering gesteld.

De agenten zagen op de Vogelenzanglaan een hen bekende veelpleger lopen. De dienders besloten hem in de gaten te houden. Ze zagen dat hij diverse tuinen in liep en een steen oppakte waarmee hij kennelijk een ruit van een woning wilde ingooien, hij zag blijkbaar van zijn plannen af omdat er een vrouw op een fiets voorbij kwam. Vervolgens dook hij de brandgangen in van woningen aan de Fatimastraat. Na enkele minuten kwam hij daar weer uitgelopen, waarna hij met stevige pas weer richting binnenstad liep, zonder nog aandacht te hebben voor de woningen. Ze zagen dat hij nu een fles Bacardi bij zich had. Ze hielden hem staande en zagen dat een i-podsnoer uit zijn jas hing. Op de vraag of hij nog meer bij zich had liet hij twee digitale camera’s zien, die hij vertelde gevonden te hebben. Bij nader onderzoek bij woningen op de Fatimastraat werd duidelijk dat er een insluiping had plaats gevonden bij een 65-jarige bewoner, die beneden een deur had open gezet om te luchten. De I-pod, de twee camera’s en de fles Bacardi bleken uit deze woning gestolen te zijn. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Gezocht – Autodiefstal – Ettensebaan – Breda

Een grijze Hyundai 130 S.W is tussen donderdag 10 en zaterdag 12 augustus jl. gestolen van…