Home Noord-Brabant Breda Vijf woninginbrekers aangehouden

Vijf woninginbrekers aangehouden

De regionale recherche van de Politie Zeeland-West-Brabant heeft woensdagmorgen (27 februari 2013) twee inwoners van Breda en drie mannen uit Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij tientallen woninginbraken in het zuiden van Nederland en België. In veel gevallen ging het om inbraken, waarbij dure auto’s werden buitgemaakt.

De regionale recherche startte samen met de Politie District Hart van Brabant een rechercheonderzoek naar woninginbraken en kwam het vijftal, variërend in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, op het spoor. Agenten hebben in vijf woningen in Tilburg doorzoekingen verricht. Ook doorzochten zij de cellen van de twee Bredanaren in het Huis van Bewaring in Breda. Daarbij zijn goederen in beslag genomen die om nader onderzoek vragen. Het tweetal zat al vast in verband met andere strafbare feiten.

De politie sluit niet uit dat binnenkort nog meer arrestaties zullen volgen. Het vijftal is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…