Home Noord-Brabant Bergen op Zoom 18 hennepkwekerijen geruimd tijdens provinciale hennepactiedag

18 hennepkwekerijen geruimd tijdens provinciale hennepactiedag

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn woensdag in 14 verschillende Brabantse steden en dorpen 18 hennepkwekerijen ontruimd. De grootste kwekerij (1.390 planten) zat verborgen in een loods in Oisterwijk. Op nog eens 5 adressen waren de hennepteams net te laat, maar was er voldoende bewijs om een eerder hennepoogst aan te tonen.

In Etten Leur trof het hennepteam een grote hennepstekkerij aan met circa 2.750 stekken. De twee aanwezige personen zijn door de politie in verzekering gesteld. Het verkrijgen van de hennepstekjes is een van de eerste schakels binnen het criminele productieproces van hennep. Net zoals het telen van hennepplanten is ook het telen en verkopen van hennepstekjes verboden. Ruim 5.700 planten, 3.000 stekjes, 11 aanhoudingen en inbeslagname 2 voertuigen In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedag 18 kwekerijen ontmanteld in Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Dongen, Dorst, Eindhoven, Etten-Leur, Mill, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Roosendaal, Tilburg en Waspik. Hierbij zijn in totaal ruim 5.700 hennepplanten en 3.000 -stekjes aangetroffen met een geschatte waarde van meer dan 500.000 euro. Ook heeft de politie 11 aanhoudingen verricht en zijn 2 voertuigen en 2 dure televisies direct in beslag genomen.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …