Home Noord-Brabant Boxtel Basisschool de Vorsenpoel uit Boxtel genomineerd voor Efteling Anton Pieck Prijs 2013

Basisschool de Vorsenpoel uit Boxtel genomineerd voor Efteling Anton Pieck Prijs 2013

Vandaag werd bekend dat de plusklas van Basisschool de Vorsenpoel uit Boxtel genomineerd is voor de Efteling Anton Pieck Prijs 2013. De Efteling Anton Pieck Prijs is een schrijfwedstrijd voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Met deze wedstrijd wil de Efteling sprookjes bij nieuwe generaties onder de aandacht blijven brengen. Dit jaar konden basisscholen meedoen door een sprookjeslied te schrijven. Hoewel in deze uitdagende opdracht veel werk gestoken moest worden, zijn er ruim 100 aanmeldingen uit alle windstreken van Nederland en België ingestuurd. De vakjury, bestaande uit: Nol Havens (VOF de Kunst), Bram Bos (Junior Songfestival 2011), Arne Vanhaecke (Vlaams liedjesschrijver en VTM presentator), de Vlaamse Laura Omloop (Junior Eurosong 2009), Olaf Vugts (Efteling bv), en voorzitter Jan Melis (Stichting Natuurpark de Efteling), beraadt zich de komende tijd over de tien nominaties. Op woensdagochtend 15 mei vindt de prijsuitreiking plaats in het Efteling Theater.

De onderstaande basisscholen zijn met hun lied genomineerd – in willekeurige volgorde:
-Plusklas Veldvest uit Veldhoven: Marlijntje, heksje met het gouden hart
-Basisschool ’t Holthuus uit Huissen: De tuinman en de fakir
-Basisschool Tiliander uit Tilburg: Merel en Raaf
-Basisschool de Ontdekkingsreis uit Doorn: Godesse en de blauwe saffier
-Mater Deischool uit Wemmel (B): Koek en Bak
-Jan Ligthart/Prangelaar school uit Woudenberg: Kaboutertjes in de nacht
-Montessorischool Capelle uit Capelle a/d IJssel: Sneeuwwitje
-St. Willibrordusschool uit Herveld: Gulsje Grenzeloos
-PCB de Bongerd uit Zuidland: Rattenvanger van Hamelen
-Basisschool de Vorsenpoel uit Boxtel: Sprookjesdroom

In 1995 werd de Efteling Anton Pieck Prijs voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de fenomenale kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou hij 100 jaar zijn geworden. Door de Efteling Anton Pieck Prijs regelmatig uit te schrijven wil het park sprookjes, als onderdeel van het Nationaal Cultureel erfgoed, onder de aandacht van nieuwe generaties blijven brengen.

De Efteling Anton Pieck Prijs wordt in 2013 voor de zevende keer georganiseerd. Elke keer worden basisscholen uitgedaagd met een nieuwe schrijfopdracht, zoals het bedenken van een sprookjesverhaal of het script voor een sprookjesfilm. Dit jaar werden alle basisscholen uitgenodigd om een sprookjeslied voor de Efteling te schrijven, op een eigen of een bestaande melodie. Het lied mocht maximaal 3 minuten lang zijn en moest een sprookjesverhaal vertellen. Van het zelf gezongen lied werd een filmpje gemaakt en een DVD hoes ontworpen. Met deze klassikale opdracht konden zowel muzikale kinderen als tekstschrijvers en ontwerpers aan het werk.

Stichting Natuurpark de Efteling stelt ook dit jaar de prijzen ter beschikking. Naast tien geheel verzorgde schoolreizen zijn er ook geldprijzen: € 20.000 (1e prijs), € 10.000 (2e prijs) en € 5.000 (3e prijs). Het bedrag moet voor de helft worden besteed aan een goed doel op het gebied van natuurbehoud of milieuzorg. De andere helft kan de school naar eigen inzicht besteden.

Laad meer Boxtel

Geef een antwoord

Bekijk ook

Boxtel – Gezocht – Woninginbraak – Princenlant – Boxtel

Een woninginbraak in Boxtel waarbij van alles wordt weg gehaald. Wie weet wie de daders zi…