Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Voorronde The Clash of the Cover Bands in Gebouw-T

Voorronde The Clash of the Cover Bands in Gebouw-T

Zaterdag 30 maart a.s. vindt in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom een Voorronde plaats voor het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’ voor Regio Zuid (Noord-Brabant/Limburg/Zeeland). Vier bands gaan ieder met een 45 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.

De line-up in willekeurige volgorde:
– Los Cabronitos: Santana tribute uit Breda
– Back in Bizznizz: Rock coverband uit Tilburg
– Eb5: Allround coverband uit ‘s-Hertogenbosch
– Wasko: Allround coverband uit Tilburg

Gebouw-T, Wilhelminaveld 96 in Bergen op Zoom, opent om 19.30 uur haar deuren en het programma begint om 20.30 uur. 

Na zeven spectaculaire seizoenen van ‘The Clash of the Cover Bands’ is de grootste bandcompetitie van Nederland ook naar België en Luxemburg gegaan. Vanaf 2011 is ‘The Clash’ internationaal, nog groter en vooral… nóg spannender geworden en gaat ook in 2013 weer op zoek naar de beste en de populairste coverband van de Benelux. ‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes. Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus en jaar lang de ‘Beste en populairste coverband van de Benelux’ noemen!In dit nieuwe seizoen is Nederland verdeeld in drie regio’s (Noord-Oost, Zuid en West) en België/Luxemburg.De poppodia voor de Regio Zuid Nederland zijn komend seizoen o.a. Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven, Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom en Ernesto’s in Sittard. De winnaars van deze regio nemen het in de BENELUX Semi-Finals op tegen de andere regionale winnaars. De Grand Finale, waar de hoofdprijzen worden verdeeld, vindt zoals ieder jaar plaats in Poppodium 013 in Tilburg.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een antwoord

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Kapsalon beschoten in Bergen op Zoom

Een kapsalon aan de Kastanjelaan is afgelopen nacht beschoten. In de ruit van de zaak zat …