Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Hennepkwekerijen in de regio opgerold

Hennepkwekerijen in de regio opgerold

Afgelopen woensdag zijn door de politie op verschillende adressen in Bergen op Zoom  en Zevenbergen, waar vermoedelijk een hennepkwekerij in werking was, onderzoeken in woningen ingesteld. In een woning aan de Kerkstraat in Zevenbergen is een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 239 oogstrijpe hennepplanten.

Tijdens het onderzoek zijn, naast de kwekerij, ook enkele wapens aangetroffen. Ook deze zijn in beslag genomen. In de woning zijn de bewoner en een vriendin aangehouden.

In een woning aan de Smitsstraat in Bergen op Zoom is, in een ruimte op zolder een hennepkwekerij met 61 oogstrijpe planten aangetroffen. In de woning zijn een man en een vrouw aangehouden. Omdat er vermoedelijk al eerdere oogsten zijn geweest is ook een auto van een van de verdachten in beslag genomen.

In een woning aan de Roggemeet in Bergen op zoom is, in een ruimte op zolder, een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 100 grote planten.  De bewoner van het pand is aangehouden.

Bij een woning aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom is in bijgebouwen een professioneel ingerichte hennepdrogerij aangetroffen. De henneptoppen die in de ruimte lagen zijn inbeslag genomen. Na weging bleek dat er op het moment van het onderzoek 82000 gram hennep werd gedroogd met een minimale straatwaarde van 265.598 euro. De bewoner van het pand is aangehouden. In verband met de grote hoeveelheid hennep en de daarbij gepaard gaande inkomsten is in de woning nader onderzoek ingesteld. Hierbij zijn ongeveer 100 gram hash en geld in beslag genomen. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen.

Alle verdachten zijn ingesloten voor onderzoek en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De inbeslag genomen hennep en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd.

Bij alle panden bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgetapt. De woningen zijn allen afgesloten van het energienetwerk. Men zal, om opnieuw aangesloten te worden, eerste de rekening van de verbruikte energie moeten betalen.

via Hennepkwekerijen | politie.nl.

Laad meer Bergen op Zoom

Geef een reactie

Bekijk ook

Bergen op Zoom – Drie mannen aangehouden in drugsonderzoek

De politie heeft tijdens een drugsactie bij twee woningen in Bergen op Zoom drie mannen aa…