Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Rosmalen, Bergen op Zoom, Waalwijk, Etten-Leur – Uitzending Bureau Brabant maandag 15 oktober

Rosmalen, Bergen op Zoom, Waalwijk, Etten-Leur – Uitzending Bureau Brabant maandag 15 oktober

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 oktober weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven. We tonen u beelden van winkeldieven en fraudeurs. Verder reconstrueren we een overval. Help mee om de daders te pakken!

Meerdere winkeldiefstallen bij het Kruidvat
Waalwijk  – Op donderdag 12 juli vonden er tussen 15.00 uur en sluitingstijd meerdere winkeldiefstallen plaats door dezelfde dader in dezelfde winkel. De dader had bij zijn bezoekjes dure crèmes weggenomen, onder andere van het merk Biodermal. De waarde bedroeg ruim meer dan 800 euro.  De man kwam de winkel binnen en liep rechtdoor de gang binnen. Hij bezocht daar meerdere schappen, maar haalde voornamelijk zaken uit één schap weg. Op camerabeelden die we u tonen is te zien dat de man drie keer in de winkel komt en spullen steelt. Twee keer uit hetzelfde schap en een keer op een andere plek. De diefstallen  en de man zelf zijn op de beelden goed te zien.

Het gaat om een man met blond haar. Hij droeg een rood T-shirt met een tekst in witte letters aan de voorzijde, een blauwe spijkerbroek en donkere schoenen met een lichte zool. Ook droeg hij een zwart Adidas trainingsjack met rood Adidas embleem en rode Adidas strepen op de mouw. Wie herkent de man op de beelden of kan iets zeggen over zijn identiteit?

Diefstal van parfumerieartikelen bij Douglas
Bergen op Zoom – Op 3 juli om ongeveer 13.50 uur kwam er een man binnen bij Parfumerie Douglas aan de Lombardstraat 12 in Bergen op Zoom. Een medewerkster vroeg aan de man of zij hem kon helpen, maar dat hoefde niet. De man was een minuut of 10 binnen. Toen hij vertrok ging het alarm af. De man werd echter niet meer gezien. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man totaal vijf artikelen heeft gepakt en en in een AH tas deed. De waarde was ruim € 500,-. Het ging om huidverzorgingsproducten en geurtjes. Op camerabeelden is zichtbaar dat de man goederen weg nam en de winkel verliet. De man komt herkenbaar in beeld.

De winkeldief is een man met een normaal postuur, donker haar, donkere baard, donkere ogen. Hij droeg een donkerkleurig T-shirt, een donkerblauwe spijkerbroek en sneakers met witte zolen. Wie kent of herkent de man op de beelden of kan iets zeggen over zijn identiteit?

Diefstal van een grote som geld door het vervalsen van een factuur
Etten-Leur – Een jong stel ontving eind april een rekening voor de aankoop van een bouwtitel. De rekening bedroeg bijna € 141.000,- Het stel gaf opdracht aan de bank om het bedrag over te maken aan een bedrijf dat de aankoop regelde. Kort hierna bleek dat het geld niet op de rekening van dat bedrijf stond. Uit onderzoek werd toen duidelijk dat de echte factuur mogelijk was onderschept en er vervolgens een vervalste factuur naar het stel was verzonden met een vals rekeningnummer. Dit rekeningnummer bleek op naam te staan van een zogenaamde katvanger. Uit transacties van het rekeningnummer op naam van die katvanger werd duidelijk dat er een aantal pintransacties waren gedaan, o.a. bij winkels in Rotterdam en bij een ING-bank in Zoetermeer.

Op begin mei werd voor bijna € 21.000,- aan spullen gekocht in een winkel in Rotterdam. Een licht getinte vrouw met een zwarte bril rekende een groot aantal i-Phones af. Een paar dagen later  werd er voor een groot geldbedrag gepind bij een andere zaak in Rotterdam Dit maal door een kalende man met een lange grijze sik. Deze man droeg witte schoenen, een blauwe spijkerbroek en een grijs T-shirt. Wie herkent een of meerdere verdachten op de beelden?

Overval op een cafetaria
Rosmalen – Op 19 juni rond 22.25 uur werd cafetaria De Hoeve aan de Burgemeester Molenaarhoeve in Rosmalen overvallen. De eigenaren waren daar beiden aan het werk. De man stond in de keuken en zijn vrouw was aan het werk in de cafetaria. De man hoorde zijn vrouw roepen dat hij snel moest komen. Hij liep de cafetaria in en zag dat er twee mannen in de cafetaria waren. De voorste jongen had een mes in een van zijn handen en die zette dat mes in de nek van de man waarna ze naar de kassa gingen. De man voelde het puntje van het mes in zijn nek. Hij opende de kassa, waarna de overvallers hier geld uit haalden. Hierna liepen de overvallers naar de uitgang en liepen rechtsom het gebouw weg in de richting van het bos en de oude busbaan.

Wie herkent een of beide mannen of kan iets zeggen over hun identiteit of de pet en de kleding.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Laad meer Bergen op Zoom
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Eindhoven – Politie onderzoekt fraudezaak

De recherche doet onderzoek naar een fraudezaak waarbij tientallen mensen slachtoffer zijn…