Home Noord-Brabant Kempen Grote brand legt autobedrijf in Veldhoven in de brand

Grote brand legt autobedrijf in Veldhoven in de brand

Brand Veldhoven Marans
Foto (c) HNU.nu

In het Brabantse Veldhoven is in de nacht van zaterdag op zondag een Volvo-sloperij in vlammen opgegaan. Een nabijgelegen bedrijf op het industrieterrein aan de Run ging ook verloren. Iets na vieren werd de omgeving al opgeschrikt door een enorme knal, iets na half vijf brak een grote brand uit. Brandweerkorpsen uit de gehele regio hielpen de brandweer van Veldhoven met het blussen. In totaal kwamen onder anderen 8 blusvoertuigen en 3 hoogwerkers ter plaatse. Huizen in de omgeving is gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Rond half acht werd het sein brandmeester gegeven.

In het eerste half uur van de brand werden verschillende kleinere knallen gehoord, mogelijk door ontploffende vaten of gasflessen. Omliggende huizen en studio’s zijn ontruimd en de bewoners daarvan worden opgevangen in de Christus Koning Kerk, een straat verderop.

Bij de brand kwamen dikke zwarte rookwolken vrij, die richting het nabij gelegen Maxima Medisch Centrum en ASML dreven. Bij ASML werd het ventilatiesysteem uit voorzorg uirgezet, om schade aan de cleanrooms te voorkomen. Wat de oorzaak is van de brand is nog onbekend. Wel is bekend dat in het uitgebrande pand eerder dit jaar is geprobeerd brand te stichten.

Laad meer Kempen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Grote politieactie in Zeeland-West-Brabant met dertien arrestaties

Tijdens een grote samenwerkingsactie van de Landelijke Recherche en de regionale recherche…