Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint weer en staat net niet ‘voor paal’

De Graafschap wint weer en staat net niet ‘voor paal’

Dat het weer  een bijzonder middagje op de Vijverberg zou worden, was vooraf wel duidelijk; want er waren heel wat emoties buiten het voetbal om, die de laatste weken binnen de kleedkamers van de Superboeren speelden. Zo werden èn Sven Nieuwpoort èn Ted van de Pavert èn Jordy Tutuarima alle drie vader van een dochter. Alleen bij Jordy zat er nog een erg verdrietig aspect bij; zijn vrouw beviel van een tweeling, waarbij één van de dochtertjes het niet redde. Afgelopen woensdag werd er in het bijzijn van de gehele selectie waardig afscheid genomen van Nyla.

Ook sportief gezien had de Graafschap het de laatste weken erg lastig. Door diverse blessures geteisterd, slechte resultaten en daar bovenop ook nog de rode kaarten van Serrarens tegen Heracles en van Klaasen tegen VVBS in de beker, zou het wel eens een moeilijke wedstrijd tegen Willem II kunnen gaan worden. Gelukkig voor de Graafschap pakte e.e.a. positief uit.

Er werd vanaf het eerste moment volop gas gegeven en Willem II had het daar zichtbaar moeilijk mee. Dat resulteerde op een smerige overtreding van Akkaynak op de enkel van Straalman. Scheidsrechter Bax toonde zich niet te groot om de VAR te raadplegen en trok terecht de rode kaart. Willem II werd er niet aardiger op en een goeie minuut later, een mooie steekpass van El Jebli op Thomassen en verdediger Heerkes die een overtreding op diezelfde Thomassen maakt net buiten het strafschopgebied. Een vrije trap voor de Graafschap en Stef Nijland die de bal met een geweldige curve, over de muur in de linker bovenhoek schoot: 1-0 voor de Graafschap dus. Een paar minuten later, een voorzet van wederom El Jebli en Bakker die in het strafschopgebied door Palacios tegen de grond wordt aangewerkt : penalty. Bakker achter bal, houdt iets in, schiet beheerst…. tegen de paal. De Graafschap heerste, maar scoorde niet meer in de eerste helft, alhoewel…, Nijland in blessuretijd… oh toch niet… op de paal. Ruststand dus 1-0

De tweede helft moest Willem II komen en deden dat dan ook. Met een hoekschop in de 49e minuut en een inkoppende Saddiki werd het al heel snel 1-1. Wat nu, zullen Henk de Jong en zijn staf gedacht moeten hebben. Één punt is ook een punt…. Niet te veel risico meer nemen en vooral niet verliezen, tja t’is wel 11 tegen 10…. En dan die paal; in de 53e minuut een voorzet van El Jebli, de inlopende Thomassen die doortikt,  jawel tegen de paal. De wedstrijd leek geen winnaar te krijgen, tot in de 64e minuut Palacios  dom reageerde richting assistent na een vermeende overtreding van de Graafschap. Hij solliciteerde hiermee naar een tweede gele kaart. Bax was resoluut en gaan douchen was het gevolg voor de Tilburgenaar. De laatste 25 minuten werd het dus handbalverdedigen van Willem II; gin deurkommen an. Een gelukje dan toch op het einde van de 2e helft. Van Mieghem van buiten het strafschopgebied schiet in, Olijve die er overheen stapt en verdediger Lewis van Willem II die de bal in eigen doel tikt: 2-1 . De Vijverberg ontplofte van vreugde, want in de resterende minuten was het uitspelen en die belangrijke 3 punten vasthouden. Eindstand 2-1.

Het harde werken werd dus uiteindelijk beloond, anders had de Graafschap  wel mooi voor paal gestaan. Moeizaam, maar verdiend en een ‘met schaamrood op de kaken’ vertrekkende tegenstander in de bus richting Tilburg. Volgende week zaterdag thuis tegen Heerenveen, wie weet gaat het dan ook weer leuk worden!

DE GRAAFSCHAP – WILLEM II: 2-1

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 12.005

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Stef Nijland (21.), 1-1 Dries Saddiki (48.), 2-1 Fernando Lewis e.d. (89.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Abena, Straalman©, Tutuarima (67. Hamdaoui); Bakker (84. Vet), Nijland, Olijve; Van Mieghem, Thomassen (59. Burgzorg) en El Jebli.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Dankerlui (46. Anita), Lewis, Heerkens©, Palacios; Akkaynak, Llonch, Crowley (71. Meissner); Croux (46. Saddiki), Sol en Avdijaj.

Gele kaart(en) De Graafschap: Abena (57.)

Gele kaart(en) Willem II: Dankerlui (11.), Heerkens (21.), Palacios (27.), Lewis (33.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Willem II: Akkaynak (19.), Palacios (64. / 2x geel)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Grimmige sfeer bij aanhoudingen

Bij de aanhouding van twee mannen (56 en 23 jaar) uit Breda, ontstond er zaterdagavond 20 …