Home Noord-Brabant Bergen op Zoom Bergen op Zoom – Gezocht – Woningoverval in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom – Gezocht – Woningoverval in Bergen op Zoom

Vrijdag 15 september jl. drongen omstreeks 21.40 uur twee jongens een woning in de Kerkstraat in Bergen op Zoom binnen. Onder bedreiging van een mes moesten de slachtoffers, twee jongens van 9 en 15 jaar, enkele goederen en wat geld afgeven. Een van de daders droeg een opvallend rood camouflagepak.

De slachtoffers, jongens van 9 en 15 jaar oud, zijn die avond alleen thuis als er rond 21.10 uur met de deurklopper wordt gerammeld aan de voordeur. De oudste van het stel doet open en wordt onmiddellijk overrompeld door twee jongens. Hij wordt tegen de grond geslagen en krijgt terwijl hij al ligt nog enkele vuistslagen op zijn hoofd. Een van de overvallers dwingt het slachtoffer op te staan om kostbare zaken in de woning aan te wijzen. De tweede overvaller houdt intussen zijn broertje in bedwang. De overvallers nemen de benen met elektrische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld. Beide broers gaan vervolgens naar buiten en vragen een voorbijganger om de politie te bellen. Gearriveerde agenten vangen hen op. Onmiddellijk is er een onderzoek gestart. Als snel wordt een deel van de buit in een achtertuin teruggevonden. In de woning is sporenonderzoek gedaan en buurtbewoners zijn bevraagd of zij iets bijzonders hebben gezien. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De leeftijd van de overvallers wordt geschat op 16-17 jaar. Volgens de slachtoffers heeft één van hen een zwarte bivakmuts op en een donker vest aan. Zijn kompaan draagt een rood/zwart vest en heeft een capuchon over zijn hoofd getrokken.

 

Laad meer Bergen op Zoom
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Man in gestolen auto rijdt met hoge snelheid door Breda

Na een achtervolging door Breda hebben agenten aan de Vloed een 25-jarige man uit Zundert …