Home Noord-Brabant Zuid-Nederland – Operatie Impact: Zuid-Nederland in actie tegen synthetische drugs

Zuid-Nederland – Operatie Impact: Zuid-Nederland in actie tegen synthetische drugs

De ondermijningsteams van politie, Openbaar Ministerie en tientallen gemeenten uit Zuid-Nederland zijn vandaag bezig met een gezamenlijke actie die zich richt tegen de productie van synthetische drugs. Gedurende de dag worden er tijdens operatie Impact tientallen plaatsen in Zuid-Nederland door de ondermijningsteams bezocht.

Operatie Impact komt deels voort uit lopende onderzoeken. Behalve strafrechtelijke acties vinden er ook bestuursrechtelijke controles plaats. Op een groot aantal locaties in Brabant en Limburg gaat de gemeente samen met de politie deze controles uitvoeren. 

  • In Mariahout deed het arrestatieteam een inval vanwege aanwijzingen van de mogelijke aanwezigheid van spullen voor de productie van synthetische drugs. In de woning werd onder meer platinapoeder gevonden, dat wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs.
  • Bij een doorzoeking in een woning in Tilburg werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen aangetroffen en een aantal zakken met nog onbekend poeder.
  • In een loods in Waspik heeft de politie ruim 49.000 liter formamide, een grondstof voor de productie van amfetamine, aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ondersteunen en Ontmantelen is ter plaatse voor de afvoer van de chemicaliën.
  • Tijdens een bestuurlijke controle in Weert zijn vier grote drukvaten gevonden in een garagebox die vaak worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.
Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Buurman haalt uit met honkbalknuppel

In de wijk Hasselt heeft een buurman zijn buren geslagen met een honkbalknuppel. Hij is aa…