Home Noord-Brabant Rechter verwijst verzoek bewoners Fort Oranje door

Rechter verwijst verzoek bewoners Fort Oranje door

De rechtbank Zeeland-West-Brabant verwijst het verzoek van 17 recreanten en bewoners van Fort Oranje tegen de gemeente Zundert door naar de Raad van State. De reden hiervan is dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State als enige rechter bevoegd is te oordelen over verzoeken waarbij het gaat over handhaving van de Wet milieubeheer.

Verzoek om schorsing
Een groep van 17 recreanten en bewoners diende samen met Recreatiepark Fort Oranje B.V. een verzoek in bij de rechtbank om schorsing van de besluiten die de gemeente Zundert nam op 23 juni 2017 over de overname van en handhavingsacties op de camping Fort Oranje. Maandag deed de voorzieningenrechter van de rechtbank zijn uitspraak over dit verzoek, nadat de zaak woensdag 6 september op zitting was geweest.

‘Niet te splitsen’
Deze uitspraak luidt dat de voorzieningenrechter niet bevoegd is te oordelen over het ingediende verzoek om schorsing van de besluiten van de gemeente Zundert van 23 juni 2017 omdat zich bij die besluiten ook een besluit tot handhaving op grond van de Wet milieubeheer bevindt en omdat ook de andere besluiten mede zijn gebaseerd op de gestelde overtredingen van de Wet milieubeheer. De besluiten waarover het verzoek om schorsing is gedaan zijn niet zodanig te splitsen dat de voorzieningenrechter over de andere besluiten kan oordelen zonder dat de kans bestaat dat hij zich moet uitlaten over de gestelde overtredingen van de Wet milieubeheer.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

De politie trof dinsdag 17 juli een hennepkwekerij aan in een woning op het Julianapark in…