Home Noord-Brabant Gemeente Tilburg wil stadion verkopen aan Willem II

Gemeente Tilburg wil stadion verkopen aan Willem II

De gemeente wil het stadion van Willem II verkopen aan de club. Willem II gaat het stadion moderniseren en veiliger maken. Hiervoor is een geschatte investering van 13 miljoen nodig.

Afspraken hierover zijn in een intentieovereenkomst met de club vastgelegd. De gemeente is bereid (beperkt) bij te dragen in de veiligheidsvoorzieningen. Aanleiding voor de overeenkomst is een motie vanuit de gemeenteraad waarin met name wordt gesproken over de veiligheid in het stadion.

Veilig en gastvrij voetbal
Het Koning Willem II stadion heeft een flinke opknapbeurt en modernisering nodig. Het stadion stamt uit 1995. Een functionele en technische inhaalslag is wenselijk om het stadion weer up-to-date en toekomstbestendig te maken.

Burgemeester Peter Noordanus: “Met name vanuit voetbalveiligheid is er urgentie. We zetten sterk in op het organiseren van gastvrij voetbal, we zijn daarvoor ook aangesloten bij het KNVB-project ‘Toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal in 2020’. Met goed gastheerschap en veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion maken we voetbal weer tot een leuk en toegankelijk evenement. Daarvoor zijn investeringen aan het stadion noodzakelijk.” Met de modernisering van het stadion kan Willem II BVO overigens ook het exploitatiemodel voor wat betreft inkomsten versterken.

Uitwerken
De komende maanden wordt het voornemen tot verkoop van het stadion en modernisering verder uitgewerkt naar een definitief voorstel. Nog voor het eind van dit jaar zal dit voorstel worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Oosterhouter aangehouden voor inbraakpoging snackbar

De politie heeft afgelopen nacht op de Rijnauwenstraat in Breda, mede dankzij een alerte g…