Home Gelderland Achterhoek D’RAN WORDT WEER MET HOOFDLETTERS GESCHREVEN OP DE VIJVERBERG.

D’RAN WORDT WEER MET HOOFDLETTERS GESCHREVEN OP DE VIJVERBERG.

Vierde periode?
Op vrijdagavond 7 april werd misschien wel de beste wedstrijd onder trainer Henk de Jong gespeeld. RKC uit Waalwijk kwam op bezoek, alsof ze het voorzien hadden, speelde in het stemmig zwart. Ze hadden ook helemaal niets te vertellen in Doetinchem. De Graafschap overspeelde RKC op alle fronten…. Zoals trainer Peter van den Berg van de Waalwijkers in de persconferentie na afloop ook zei: de drive die de Graafschap in de wedstrijd legde, was zeer groot! Vanaf het eerste fluitsignaal overheerste de Graafschap volledig…, was het nog even oud-Graafschapper Vlatko Lazic, die op de goal van Bednarek poogde te schieten. Daarna was het bijna alleen de Graafschap wat de klok sloeg. Het afjagen van de bal in alle geledingen, een solide verdediging afgewisseld met mooie combinaties en een paar goede afmakers. In de 23e minuut resulteerde dit in een zeer verdiende 1-0 van Anthony van de Hurk en 8 minuten later een knal op de lat en met een heerlijk wreef-schot’’ van Pjotr Partzyszek bracht hij de 2-0 op het scorebord. Het hondstrouwe publiek kon het geluk niet op. Zeker niet nadat na een geweldige combinatie van Smeets en Diemers die gestuit werd door Mezghrani (geel) een vrije trap opleverde. Vanaf ca. 20 meter schoot Diemers de bal met een mooie krul in de linker bovenhoek: 3-0. Het leek zelfs nog 4-0 te worden voor rust, na weer een mooie steekbal van Smeets schoot van de Hurk binnen. Scheidsrechter Perez beoordeelde (onterecht?) buitenspel.
De tweede helft
De tweede helft werd een formaliteit; RKC kon geen vuist meer maken. Zelfs niet toen Benson in de 68e minuut alleen op Bednarek afging hield de Pool zijn doel schoon. Partzyszek (de andere Graafschap-Pool) ging daarna alleen op keeper Williams af, maar ook hij faalde. Een paar minuten later (minuut 75) kreeg ie de herkansing van Bryan Smeets, dit keer faalde de Graafschap spits niet en legde de 4-0 binnen.
“Het is ook niet eerlijk voor de tegenstanders die op de Vijverberg komen”, zei Henk de Jong tijdens de persconferentie. “ze moeten spelen tegen 12 man”, daarmee duidend op de steun van de ruim 10.000 supporters
Kortom een heerlijke avond op de Vijverberg met als resultaat dat de Graafschap alleen leidt in de vierde periode en nog altijd kans maakt op een prijs dit seizoen….

De Graafschap – RKC Waalwijk 4-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Anthony van den Hurk (23), 2-0, Piotr Parzyszek (32), 3-0, Mark Diemers (40), 4-0, Piotr Parzyszek (75)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 10.110

Geel De Graafschap: –
Geel RKC Waalwijk: Mezghrani

De Graafschap: Filip Bednarek, Elvio van Overbeek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Kevin van Diermen, Andrew Driver (62. Nathaniel Will), Mark Diemers, Robert Klaasen, Anthony van den Hurk, Bryan Smeets (78. Daryl van Mieghem), Piotr Parzyszek (78. Youssef El Jebli)

RKC Waalwijk: Williams, Mezghrani (46. Nieuwendaal), Van Weert, Greene, Ndefe, Sno, Anderson (69. Baggerman), Rienstra, Sanoh (85. Verduijn), Benson, Lazic

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…