Home Gelderland Achterhoek t geet hier spoken’: Graafschap verliest spookwedstrijd tegen Helmond Sport met 2-4

t geet hier spoken’: Graafschap verliest spookwedstrijd tegen Helmond Sport met 2-4

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=aPzOdSWhjO4[/embedyt] Spookwedstrijd of draakwedstrijd?
In de 27 jaar dat ondergetekende de Graafschap volgt heeft hij nog nooit het fenomeen ‘wedstrijd zonder publiek’ meegemaakt. Wat is dat een rare gewaarwording.Normaal gesproken zitten er tussen de 8 en 12 duizend supporters op de tribune en nu geen enkele. Een minuut stilte is altijd al een heel emotioneel gebeuren, maar dit is nergens mee te vergelijken.
Helemaal stil was het niet, want achter het stadion had een grote groep supporters zich verzameld, voorzien van een installatie waarmee de uitzending van Optimaal FM rechtstreeks te volgen was. Het gezang en het vuurwerk was in het stadion duidelijk te horen.
Waarom dan toch een draakwedstrijd?
Het spel was niet om aan te zien. Helmond heeft sinds de vorige wedstrijd een nieuw speelsysteem en dat pakt goed uit. En de Graafschap heeft op dit moment geen enkel systeem en was dan ook vanaf het begin de onderliggende partij. Op een gegeven moment hoorde je de trainer van Helmond (zonder publiek kun je alles letterlijk volgen) roepen: “Ga door Furhgill, ze weten het niet meer”. En hij had gelijk.
Na afloop zei één van de assistent-trainers van Helmond, dat ze nog nooit in zo’n speeltuin hadden gespeeld. Dat doet zeer!
Maar waar ligt dit nu aan?
In de wandelgangen hoor je al stemmen die om het hoofd van de trainer vragen. Maar hebben we een alternatief?
Wat ook weer typisch Graafschap was, is dat de complete trainersstaf met alle spelers en reservespelers in een lange rij niet naar de Spinnekop gingen zoals de spelers van Helmond deden naar het lege uitvak, maar toch het stadion aan de achterkant verlieten om zich te voegen bij de trouwe supporters die ondanks de 2-4 uitslag toch nog trouw blijven aan hun club en hun trainer. Je moet als bestuur dan toch wel heel sterk staan om het tij te denken te kunnen keren door de trainer weg te sturen. Nogmaals, het was een draak van een wedstrijd, moar wie komt altied weer terug!!!
tegel
De Graafschap – Helmond Sport: 2-4

Arbiter Erwin Blank

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jordy Thomassen (11.), 1-1 Giovanni Hiwat (16.), 1-2 Youssef El Jebli (21.), 1-3 Jordy Thomassen (26.), 1-4 Jordy Thomassen (35.) 2-4 Anthony van den Hurk (87.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Straalman (46. Koolhof), Nieuwpoort, Cicek; Kaak, Diemers, El Jebli (46. Van den Hurk), Driver; Van Overbeek en Parzyszek.

Opstelling Helmond Sport: Kaya; Verkennis, Verkoelen, Van Koesveld, Janzen; Edwards, Braber; Hiwat (59. Höcher), Ten Den, Zeldenrust (79. Hasani, 90. De Louw); Thomassen.

Gele kaart(en) De Graafschap: Koolhof (80.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Thomassen (71.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…