Home Noord-Brabant Kempen Marvilde kan niet winnen tegen hekkensluiter Laar

Marvilde kan niet winnen tegen hekkensluiter Laar

Vorige week had Marvilde een prima resultaat behaald in Asten tegen NWC. De tweede periode was dus prima begonnen en met de wedstrijd tegen hekkensluiter Laar in het vooruitzicht zou de koppositie in zowel de stand als de tweede periode ingenomen kunnen worden. Helaas was de gedachte vooraf niet of er gewonnen zou worden, maar met hoeveel dit zou gebeuren. Achteraf doet de rare situatie zich voor dat Laar nu drie punten heeft gehaald, allemaal door gelijke spelen tegen de drie Veldhovense ploegen.

De onderschatting werd al heel snel gevoed door een doelpunt in de derde minuut. Rick van den Bogaard schoot van buiten het strafschopgebied en via de vingertoppen van keeper Steffan Stijnen kwam de bal op de lat en daarna over het doel. Deze corner werd kort genomen en toen voor gegeven. Danny Das verlengde deze voorzet met het hoofd in het doel, 1-0. In de zesde minuut was er een eerste schietkans voor de bezoekers. Glenn Sonneville haalde uit van buiten het strafschopgebied en Sten Otter moest handelend optreden (corner). Hierna had Marvilde het overwicht, maar de aanvallen werden steeds slordiger. Laar kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar veel verder dan afstandsschoten zat er vooralsnog niet in. In de 30e minuut verdubbelde Marvilde de voorsprong. Rick van den Bogaard kreeg de bal aan de linkerkant van het veld. Hij dribbelde naar het midden van het veld op 18 meter van het doel. Daar schoot hij op doel, 2-0. Alles leek goed te komen, maar niets was minder waar. In de 33e minuut leverde geklungel in de verdediging een gigantische kans op voor Laar. Glenn en Michell Sonneville gingen alleen op Sten Otter af. Glenn gaf de bal op 13 meter breed op Mitchell, maar hij presteerde het om de bal voor het lege doel tegen de paal te schieten. In de 37e minuut nam Sven Willekens een vrije trap op 25 meter midden voor het doel. De bal ging perfect richting de linkerkruising. Sten Otter tikte de bal fantastisch uit de bovenhoek. Vier minuten voor de rust kopte Stijn Louwers een corner bij de tweede paal hard net over het doel en in de laatste minuut voor de rust gebeurde het onvermijdelijke. Een aanval van Laar, midden voor het doel leek in eerste instantie te stranden in de voeten van Steven Cools, maar de bal viel toch weer, op vijf meter iets rechts, voor de voeten van Luc Seerden. Zijn inzet werd nog knap gered door Sten Otter, waarna de rebound door Glenn Sonneville in het doel werd geschoten, 2-1.Na de rust leek Marvilde snel de voorsprong uit te willen breiden. Tayfun Yilmaz speelde zich prima vrij aan de rechterkant en gaf de bal op Danny Das. Danny speelde zich vrij en schoot op doel. Na van richting te zijn veranderd lag de keeper in de ene hoek en de bal ging richting de andere hoek. Helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de paal. Één minuut later was er een prima actie van Rick van den Bogaard aan de linkerkant. Zijn bal voor werd door Danny Das met het dijbeen op de lat getikt. In de 55e minuut probeerde Stijn Louwers, de hele wedstrijd al ongelukkig spelend, een fout te herstellen. Hierbij legde hij zijn tegenstander neer en kreeg de rode kaart voorgehouden. Met een man minder ging Marvilde opeens beter spelen. Er waren mogelijkheden voor Rick van den Bogaard en Danny Das, maar beide schoten gingen voorlangs. In de 70e minuut viel tot overmaat van ramp ook nog de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts van Luc Seerden werd ingekopt door Bob Ramaekers, 2-2. Één minuut later schoot Rick van den Bogaard vanaf links voor het doel langs. En weer twee minuten later ging Glenn Sonneville vanaf links richting Sten Otter. De doelman van

Marvilde redde op zijn inzet. Een kwartier voor het einde leek Marvilde toch weer op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf rechts viel over de laatste verdediger van Laar en werd met de borst aangenomen door Gijs Kiebert. Alleen voor de keeper op vijf meter wist keeper Stijnen redding te brengen. Weer drie minuten later en weer een voorzet vanaf de achterlijn van Rick van den Bogaard. Op de rand van het strafschopgebied schoot Erwin Isbouts met zijn mindere linkervoet de bal op doel. Van richting verandert belandde deze op de lat. Hierna kregen Laar en Marvilde nog de nodige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.Na dit teleurstellende resultaat is er wel nog het positieve dat de andere kopploegen verloren hebben en Marvilde nu alleen aan de kop staat met een voorsprong van 1 punt op Rood Wit en EFC. Volgende week speelt Marvilde in de derde ronde van de beker thuis tegen BVV en de week daarna wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij RPC.