Home Noord-Brabant Kempen Marvilde geeft periodetitel in blessuretijd weg

Marvilde geeft periodetitel in blessuretijd weg

Hoe dicht kun je bij de periode titel komen? Tot de 90e minuut had Marvilde deze prijs in handen, maar door een rake kopbal van PSV in de 92e minuut loste die prijs in rook op. Marvilde en PSV speelden geen goede wedstrijd en misschien was een nederlaag van PSV niet terecht, maar als je in de 90e minuut nog op voorsprong staat mag dit niet meer weggegeven worden. Dit gebeurde wel en dus ging EFC met de eerste periode aan de haal.

In de 2e minuut mocht Wesley Plugers op 13 meter midden voor het doel uithalen met een volley. De bal werd geblokt, waardoor de bal over het doel van Marvilde ging. In de 4e minuut was er een afstandsschot van Danny Das. Zijn schot van 20 meter werd van richting veranderd en leverde een corner op. In de 11e minuut onderschepte Sander Bertels in de verdediging van PSV een pass. Hij ging een een-twee aan met Tayfun Yilmaz, waarna hij de bal vanaf de linkerkant in het strafschopgebied voor gaf. Midden voor het doel op vijf meter schoot Ties Bazelmans de bal in. Keeper Efekan Aydin reageerde en keerde het schot. Iets na het kwartier speelde Michael Maessen een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal te kort terug. Mike Hovestadt was als eerste bij de bal en tikte die eenvoudig langs Sten Otter in het lege doel, 0-1. Tien minuten later werd Tayfun Yilmaz neergelegd door oude rot Geoffrey Prommayon binnen het strafschopgebied. De penalty werd ingeschoten door Erwin Isbouts, 1-1. Enkele minuten later werd ook Ties Bazelmans neergelegd in het strafschopgebied, maar een fluitje bleef uit.

Vroeg in de tweede helft kwam Marvilde op voorsprong. Erwin Isbouts speelde aan de rechterkant Tayfun Yilmaz de diepte in. Tayfun sneed naar binnen en via de binnenkant van de eerste paal schoot hij de 2-1 in het doel. Tien minuten later kwam de bal bij een aanval van PSV in de kluts bij Tugberk Yildirim terecht. Hij leeg te scoren, maar een goede sliding van Tommy van de Wiel verhinderde dit.

Marvilde beperkte zich de rest van de wedstrijd tot verdedigen, met af en toe een snelle uitval, dus het bleef afwachten of er niet een keer een voorzet van PSV goed zou vallen. Helaas gebeurde dit in de 92e minuut. Een voorzet van rechts kwam op vijf meter midden voor het doel bij de geheel vrijstaande Martin de Laat terecht. Hij had geen moeite om de 2-2 binnen te koppen.De teleurstelling was groot in het Marvilde kamp. Medekoploper NWC speelde ook gelijk, maar EFC wist te winnen in Blerick, waardoor deze ploeg de eerste periode pakte. Volgende week moet Marvilde zich proberen te herstellen in de uitwedstrijd bij NWC in Asten.