Home Noord-Brabant Kempen Marvilde eenvoudig langs Sparta’18

Marvilde eenvoudig langs Sparta’18

marvildeDe eerste wedstrijd van deze competitie speelde Marvilde bij Sparta’18 in Sevenum. Toentertijd leverde die wedstrijd een 0-4 overwinning op. Sparta’18 is daarna in de onderste regionen van de competitie beland en Marvilde dacht lange tijd mee te kunnen doen om het kampioenschap, maar moet nu genoegen nemen met maximaal een 4e plaats. Na een heel slechte periode is Marvilde de laatste wedstrijden weer op de goede weg. Helaas kan dat dit jaar niets meer opleveren.

Marvilde begon stormachtig en scoorde al in de 6e minuut de 1-0. Na een corner kreeg Sparta de bal niet weg en na een paar ballen hoog de lucht in viel die voor de voeten van Tayfun Yilmaz. Tayfun haalde iets aan de linkerkant uit en schoot de bal diagonaal in. Hierna gebeurde er een kwartier niet heel veel. In de 21e minuut was er een redding van Sten Otter nodig om de voorsprong te behouden. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de eerste paal ingeschoten door Bart Schouten. Zoals gezegd bracht Sten redding met een mooie reflex. Één minuut later schoot Danny Das aan de rechterkant in het strafschopgebied hard op doel. Keeper Yannick Vullings bracht redding door de bal weg te stompen. Tien minuten voor de rust drukte Marvilde dan toch het kwaliteitsverschil uit in de score. Danny Das werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel, 2-0. Vijf minuten later mocht Jasper Jakobs iets vergelijkbaars doen. Een diepe bal kwam bij Jasper terecht, hij omspeelde de keeper en schoot de bal in het doel, 3-0.

In de tweede helft was er in de 48e minuut een voorzet vanaf rechts van Jasper Jakobs. Bij de eerste paal schoot Tayfun Yilmaz de bal over het doel. Drie minuten later was de kans voor Tayfun nog groter. Danny Das gaf voor vanaf rechts en het doel was leeg, maar Tayfun raakte de bal dusdanig slecht dat die aan de verkeerde kant van de paal ging. Na een uur was Tommy Boogers mee naar voren gekomen. Tommy is tegenwoordig meer verdediger dan aanvaller, maar deze keer schoot hij aan de rechterkant in het strafschopgebied hard op het doel van Sparta. De bal ging over.

Rond de 75e minuut kreeg Sparta twee grote kansen, maar misschien tonen deze twee missers wel aan waarom Sparta op de plek staat waar het staat. Zij staan gelijk op de op een na laatste plaats met Stormvogels. Dat zou een beslissingswedstrijd opleveren, waarbij de verliezer degradeert en de winnaar nacompetitie gaat spelen. Eerst mocht Sten Otter een inzet van Roy Vullings helemaal vrij op vijf meter redden en een paar minuten later schoot Rob Peeters, ook helemaal vrij, vanaf 10 meter over het doel. De 3-0 leek de eindstand te worden, maar in de laatste 2 minuten werd er dan toch nog drie keer gescoord. In de 89e minuut werd Daan Slaats diep gestuurd aan de linkerkant. Hij sneed naar binnen en plaatste de bal langs de keeper in het doel, 4-0. In de 90e minuut was het Rob Peeters die deze keer weer geheel vrijstaand de keeper van Marvilde wel wist te passeren, 4-1. Vanaf de aftrap kwam de bal bij Mitchel Smits terecht die de bal vanaf rechts voor gaf en Tayfun Yilmaz voor een leeg doel plaatste, 5-1.

Het enige overgebleven doel voor Marvilde deze competitie is om alsnog vierde te worden. Met deze overwinning is de ploeg op deze plek terecht gekomen. Door de uitslagen van deze speelronde is koploper ZSV uit het Deurnese Zeilberg op vier punten voorsprong van PSV av gekomen. Toevallig komt ZSV volgende week naar Meerveldhoven om, bij een overwinning, kampioen te worden. Marvilde won de uitwedstrijd tegen deze tegenstander (1-2) en zal er alles aan doen om het kampioenschap van ZSV nog een weekje uit te stellen.