Home Noord-Brabant Irene Wüst sportvrouw van het jaar

Irene Wüst sportvrouw van het jaar

Irene WustSchaatsster Ireen Wüst is op het NOS|NOC*NSF Sportgala 2014 uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Volgens de jury was 2014 voor Ireen Wüst een jaar van een nieuwe medailleregen, met goud op de 3.000 meter en de ploegenachtervolging en het zilver op de 1.000, 1.500 en 5.000 meter op de Winterspelen in Sochi. Met haar in totaal acht Olympische medailles wordt ze de succesvolste Nederlandse Olympiër uit de geschiedenis. De in Goirle geboren Wüst is daarnaast ook nog eens oppermachtig tijdens de WK allround, waar ze haar vijfde wereldtitel verovert. Vanwege het feit dat ze in Sochi meer medailles dan elke andere vrouw heeft gewonnen, ontvangt Wüst de ANOC Award voor beste vrouwelijke sporter tijdens de Olympische Spelen in Sochi.

Wust was zeer verguld met deze waardering van de Nederlandse topsporters en coaches.

Foto (c) Bert van Berkum

Laad meer Noord-Brabant

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Gezocht – Zwartrijder mishandelt conductrice

Een conductrice, die gewoon haar werk doet, wordt buiten westen geslagen door een zwartrij…