Home Noord-Brabant Natuurlijk Spelen Heiakker maakt kans op landelijke prijs

Natuurlijk Spelen Heiakker maakt kans op landelijke prijs

Natuurlijk Spelen Heiakker doet mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. In deze wedstrijd daagt KNHM bewoners uit om binnen een jaar hun idee voor de leefomgeving te realiseren. Het afgelopen jaar zijn zij hard bezig geweest om een natuurlijke speelplaats voor de kinderen te realiseren. Op 19 januari is de groep uitgeroepen tot trofeewinnaar van de provincie Noord-Brabant. De 12 provinciale trofeewinnaars maken zaterdag 6 april kans op de landelijke trofee, de Gouden Pit.

Landelijke prijsuitreiking in Utrecht

Op 6 april komen de 12 provinciale trofeewinnaars, waaronder Natuurlijk Spelen Heiakker, naar het Geldmuseum in Utrecht voor de landelijke prijsuitreiking. De groep is voornemens om met een hele delegatie naar het Geldmuseum te komen. Wie de landelelijke prijs wint, wordt voor 1/3 bepaald door een vakjury, 1/3 de deelnemers zelf en voor 1/3 het Nederlands publiek.

Kern met Pit

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De provinciale trofeewinnaars dingen op 6 april mee voor de landelijke ‘Gouden Pit’.

Laad meer Noord-Brabant

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …