Home Nederland Man gewond door politiekogels

Man gewond door politiekogels

Een 50-jarige man is donderdagavond op de Merwedelaan in Den Bosch door meerdere politiekogels geraakt toen hij probeerde zich aan zijn aanhouding te ontrekken. De verdachte is in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Er was bij de politie informatie binnen gekomen van een op handen zijnde drugsdeal. Een rechercheteam van de politie startte een onderzoek. Donderdagavond om ongeveer 18.50 uur zagen rechercheurs dat er op een parkeerplaats langs de Rijksweg A2 contact was tussen een verdachte en de bestuurder van een zwarte Audi met Duitse kentekenplaten. Er is toen besloten om beiden aan te houden verdacht van de handel in verdovende middelen. Een 43-jarige man uit Vinkel kon direct worden aangehouden. De bestuurder van de Audi reed weg.

Rechercheurs probeerden op de rotonde Merwedelaan met de Rijnstraat de bestuurder van de Audi aan te houden. Er is door de politie meerdere malen geschoten. De bestuurder van de Audi raakte ernstig gewond. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een kerkgebouw. Hij is door personeel van een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Naast de bestuurder zat een 38-jarige vrouw uit Rusland. Ze is niet gewond geraakt. Zij is aangehouden en naar het bureau gebracht. De 50-jarige man van Nederlandse afkomst maar vermoedelijk in Duitsland verblijvend, bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Er wordt nog onderzocht of de man drugs bij zich had.

De Rijksrecherche onderzoekt onder leiding van het openbaar ministerie het schietincident. De recherche onderzoekt de handel in verdovende middelen.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …