Home Friesland Brief financieel onderhandelaarsakkoord

Brief financieel onderhandelaarsakkoord

De portefeuillehouders Financiën van de provincies Gelderland, Fryslân, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel hebben een gemeenschappelijke brief  gestuurd aan het bestuur van IPO over het financieel onderhandelaarsakkoord.  In de brief benadrukken de provincies de eerder genoemde redenen om het financieel onderhandelaars akkoord zoals dat onlangs door IPO, VNG en UvW werd aangekondigd af te wijzen. Ze vinden dat de bezwaren die de verschillende provincies hebben genoemd onvoldoende zijn verwoord in de brief die IPO op 1 februari 2013. stuurde aan de minister van Financiën en aan de minister van BZK. Doel van de brief van de vijf provincies aan het IPO-bestuur is om alsnog nadrukkelijk te verzoeken de bezwaren met kracht onder de aandacht te brengen in het verhelderende gesprek dat door IPO is aangevraagd bij de minister.

Het gaat dan om de volgende punten:

1. Het toepassen van een sanctie op decentrale overheden als er geen sprake is van een EU-santie.

2. De mogelijkheid om leningen te vertrekken aan openbare lichamen waarmee een toezichtsrelatie bestaat.

3. De maximering van het BTW-compensatiefonds.

Laad meer Friesland

Geef een reactie

Bekijk ook

Gezocht – OPGELOST – Pinfraude met SumUp Nieuwveld Helmond

De identiteit van de verdachte in deze zaak is bekend. Lees verder …