Home Gelderland Achterhoek Nøhlen na de Graafschap tegen Almere City☺

Nøhlen na de Graafschap tegen Almere City☺

Achterhoekers doen 2 dingen graag; høken en nøhlen. Høken, ooit uitgevonden in de het midden van de jaren 70 door Bennie Jolink en z’n Normale vrienden en het nøhlen is er al sinds mensenheugenis. Voor de niet Achterhoekers die dit lezen en het niet snappen; ‘Høken is onmundig lol maken, brekken, stoeven en angoan.. en nøhlen is sjagrijnig zijn op alles wat niet loopt, zoals je het had verwacht en daar over zitten zeuren. Afgelopen vrijdag werd er dus veel genøhld over het gelijkspel van de Graafschap tegen Almere. Waarom toch, ‘we’ hadden weer niet verloren en zijn nog steeds ongeslagen… Een verslag vanaf de ‘Proatplek’:

Natuurlijk waren we behoorlijk verwend de vorige thuiswedstrijd tegen de FC Eindhoven; magistraal spelende zebra’s die met lichtvoetige buitenspelers de tegenstander volledig van de mat speelden. Hoe anders was het deze wedstrijd. De Graafschap trad aan zonder de geblesseerde Seuntjes en deze werd natuurlijk node gemist. De eerste helft liepen de Superboeren grotendeels achter de ‘Almeerders’ aan en mochten van geluk spreken dat Jurjus in supervorm verkeerde en alles tussen de palen er uit ranselde. O.a. Kaandorp en Vlerken waren gevaarlijk en ondervonden hinder van Hidde op weg naar een goal. Het eerste echte wapenfeit van de superboeren kwam pas in de 40e minuut; Stef Nijland schoot van buiten de 16 met veel gevoel de bal op de lat. Ruststand 0-0.

De tweede helft liet een ander beeld zien; Mike Snoei had z’n elftal beter op de rit en de Graafschap was weer meer de baas. In de 53e minuut een vette kans voor Javier Vet en amper een minuut later kreeg Nijland een tik op z’n enkel binnen het strafschopgebied. Helaas zag de matig fluitende Bax dit niet. Een best schot van Hamdaoui nog in de 78e minuut, maar ook de keeper van Almere, Smits, verkeerde in een goede vorm. Het slotakkoord kwam bijna vanuit de polder; Harrison van Almere kreeg met een counter nog een wereldkans in de blessuretijd, maar schoot ‘m feilloos naast. Eindstand 0-0 en het eerste puntverlies in een thuiswedstrijd was een feit.

Tijdens de persconferentie claimde trainer Robert Molenaar van Almere City de eerste helft en trainer Mike Snoei van de Graafschap de tweede helft. Het gelijke spel was dus een terechte weergave van deze wedstrijd, al had het net zo goed 2-2 of 3-3 kunnen worden. Het leuke en het rare is dat we nu zitten te nøhlen omdat we ‘slechts’ op een derde plaats staan en ‘weer’ niet gewonnen hebben. Feit is ook dat we na 9 wedstrijden ongeslagen zijn en 6x de nul hebben gehouden. Kortom niet zo nøhlen en gewoon deurdonderen. Kump best good!

DE GRAAFSCHAP – ALMERE CITY FC: 0-0

Arbiter: Christiaan Bax| Toeschouwers: 9.232

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert ©, Tutuarima, Breinburg, Van den Boomen, Vet, Hamdaoui, Thomassen en Nijland (77. Helmer).

Opstelling Almere City: Smits, Van Vlerken, Balker, Mirani ©, Koppers; Bensabouh, Hunte (77. Ahannach), Kaandorp, Loen, Venema (85. Hammouti) en Harrison.

Gele kaart De Graafschap: Van de Pavert (10.)

Gele kaart(en) Almere City FC: Van Vlerken (35.), Smits (69.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…