Home Gelderland Achterhoek Analise na ‘de Graafschap-SC Cambuur’, wi-j komt (altied) weer terug

Analise na ‘de Graafschap-SC Cambuur’, wi-j komt (altied) weer terug

Eindelijk…., afgelopen vrijdagavond was het weer zover; de eerste competitiewedstrijd en gelijk een bijzondere. Sportclub Cambuur uit Leeuwarden was nl. de gast op de Vijverberg. De trainer en de assistent van de Friezen nu, zaten vorig seizoen nog op de Graafschap-bank. Voor met name Henk de Jong was dit een bijzonder gewaarwording.

Èn de Graafschap èn Cambuur zijn in potentie kanshebbers voor de bovenste plaatsen, dus dat beloofde een interessante avond te worden. Bovendien had Graafschap-trainer Mike Snoei zelf ook al de lat op z’n hoogst gelegd, door aan te geven dat ‘we’ voor het kampioenschap zouden gaan. Maar het was wel duidelijk dat beide ploegen nog niet ‘af’ zijn/waren; er werden nog veel schoonheidsfoutjes gemaakt. Al was ook wel duidelijk dat de as van de Graafschap stabiel speelde; een sterk centrum achterin, waarin Toine van Huizen (samen met van de Pavert) solide heerste. Ook Schuurman, Breinburg, Baas en Seuntjes zijn echte aanwinsten, zoals het zich nu laat aanzien. Geen gekkigheid in de ploeg, er werd hard gewerkt en gestreden. De Graafschap had de grootste mogelijkheden via van Mieghem (8e minuut), die op rechts regelmatig sterk door kwam, El Jebli in het midden en Hamdaoui op links. Hamdaoui die overigens in de 29e minuut een vrije trap op de lat schoot. Het enige wapenfeit van Cambuur was een vrije trap in de 37e minuut (overtreding van de Pavert), die door Molenaar eveneens op de lat geschoten werd. Net voor het rustsignaal kreeg de Graafschap een cadeautje van scheidsrechter Oostrom; een penalty, die feilloos benut werd door Youssef El Jebli. Ruststand dus 1-0.

De tweede helft leek Henk de Jong zijn Cambuur even wakker geschud te hebben. Maar de Graafschap voetbalde simpel onder de druk van Cambuur vandaan. In de counter, een belegering van het doel van Sonny Stevens, waar bij Cambuur de druk van de Superboeren dus niet kon weerstaan. Jesse Schuurman was het laatste station voor de Superboeren en frommelde de bal links langs doelman Stevens en via Mac-Intosch (bleek later) over de doellijn; 2-0. Daarna was het uitspelen en kwam de Graafschap niet echt meer in gevaar. Speelde de ploeg van Mike Snoei professioneel en gemakkelijk de wedstrijd uit. Rond de 70e minuut werd oud-Graafschaptrainer nog eens massaal bedankt en toegezongen door de Graafschapsupporters en hadden de Brigata Tifosi nog een passend spandoek. Verder viel (één van de uitblinkers) Daryl van Mieghem geblesseerd uit en moet de Graafschap hem enkele weken missen.

In de persconferentie waren de heren trainers het wel met elkaar eens; op basis van de tweede helft (volgens Henk de Jong) had de Graafschap verdiend gewonnen. Mike Snoei was blij dat ie tegen dit sterke Cambuur alvast de eerste 3 puntjes gepakt had. Er is nog genoeg te verbeteren “Gelukkig maar”, aldus een tevreden Snoei.

Op basis van mijn ‘eerste indruk’ van deze eerste competitiewedstrijd, durf ik deze uitspraak wel aan; ‘Wi-j komt (altied) weer terug!’

DE GRAAFSCHAP – SC CAMBUUR: 2-0

Doelpuntenmakers: 1-0 El Jebli (45+2.), 2-0 Mac-Intosch e.d. (51.)

Arbiter: Ingmar Oostrom Toeschouwers: 9702

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (58. Van Heertum), Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Breinburg, (73. Vet), El Jebli, Schuurman; Van Mieghem (89. Olijve), Seuntjens© en Hamdaoui.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten©, Sambissa; Hoedemakers (54. Akoy), Jacobs, Maulun (69. Paulissen), Kallon, Mühren en Korte (84. Oratmangoen).

Gele kaarten De Graafschap: Van de Pavert (35.), Van Mieghem (62.), Breinburg (65.).

Gele kaarten SC Cambuur: Hoedemakers (15.), Kallon (64.).

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Politie schiet gericht op man bij dreigende situatie

Maandag 8 augustus ontving de meldkamer iets na 11 uur ’s ochtends de melding dat er zich …